DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Pirelli főnöke nagyon ambiciózus 2018-at illetően

Az első teszt után a pilóták és a csapatok is pozitívan nyilatkoztak az olasz gyártó F1-es abroncsairól, ez pedig örömmel tölti el a cég vezérigazgatóját is.

A Pirelli sportigazgatója, Mario Isola nemrég hosszasan elemezte, hogy a gyártó 2018-as abroncskínálata miért fog kedvezni a versenyzésnek – a gumik egy lépéssel lágyabbak lesznek az ideinél, érkezik a hiperlágy, az olaszok pedig úgy vélik, ezzel együtt a két bokszkiállás lesz általános stratégiai elem a következő szezonban. A cég vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera a Rai rádióban előbb kitért a 2017-es szezonra, majd előretekintett – minden egyes szavából árad a pozitív hozzáállás.



„Az embereim dicséretet érdemelnek, mert nagyon sokat dolgoztak, és szerintem a pilóták élvezték a vezetést. A gumik fontos szerepet játszottak, ez pedig büszkeséggel tölt el” – mondta az olasz, aztán 2018-ról is megalkotta véleményét.

„A következő évben lesz egy újabb lágy gumink, de az abroncsok összességében is lágyabbak lesznek. Remélem, hogy a Forma-1-ben egészséges csatározás lesz majd a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull között. A kategória továbbra is a motorsport királya marad, a közönség még mindig erős, de néhány verseny nem volt túlzottan izgalmas.”

Ami a Ferrari szezonját illeti, Provera két részre osztotta azt: „Az első extrém módon erősnek bizonyult, a másodikban azonban szerencsétlenek voltak a megbízhatósági problémák miatt, melyek megváltoztatták a bajnokságot.” És hogy mit gondol az olasz a Ferrari kiszállással való fenyegetőzéséről? „A Ferrari és a Forma-1 elválaszthatatlan kombinációt alkot egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: