DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kvjat mellé álltak az F1-es pilóták

Bár némileg igazságtalan módon, mégsem teljesen jogtalanul intett búcsút a Toro Rosso az orosz versenyzőnek, a Mexikói Nagydíjra készülve pedig helyzete miatt két társa is mellé állt.

Kevés olyan pilótát tudunk említeni a Forma-1-ből, aki olyan hányattatott karriert tudhat maga mögött mindössze néhány év alatt, mint Danyiil Kvjat. A Toro Rosso már regnáló GP3-as bajnokként beültette autójába 2014-ben, ahol olyan remekül teljesített, hogy év végén megkapta Sebastian Vettel üresen maradt ülését a Red Bullnél. A 2015-ös év felemás eredményekről szólt, de nem volt kérdés, hogy ő folytathatja majd Ricciardo csapattársaként 2016-ban is.

Négy versenyt követően azonban kegyvesztetté vált, és Max Verstappenre cserélték, ő pedig mehetett vissza a faenzaiakhoz. Főnökeit azonban itt sem győzte meg, hiszen tavaly és idén is alulmaradt Carlos Sainzcal szemben, ezért Malajziára félretették Pierre Gasly kedvéért.



Az USA Nagydíj előtt a Toro Rosso kényszerből visszahívta őt, mert Carlos Sainz búcsút intett neki, a francia pedig Japánban teljesített szolgálatot. Mexikó előtt azonban végleg lapátra tették, és Brendon Hartley-t alkalmazzák helyette az istállónál.

A Force India pilótái az állítólag a Williamshez tartó Kvjat mellé álltak ezekben a nehéz időkben. „Danyiil remek srác, régóta a barátja vagyok. Csalódást keltő számomra, hogy nem lesz ott a mezőnyben” - idézte a planetf1.com Esteban Ocont. „Nagyszerű pilóta, nagyon gyors, és megérdemli a lehetőséget.” Sergio Perez szintén együtt érez az orosszal, ám hozzátette, az F1 néha kegyetlen tud lenni.

„Nagyon szimpatizálok vele, ez viszont kemény üzlet, nagyon kevés lehetőséggel, neked pedig folyamatosan sikereket kell elérned. Remélem, hogy előbb vagy utóbb Kvjatnak sikerül üléshez jutnia, és remek pozícióba kerül a jövőt illetően” - tette hozzá a hazai versenyére készülő versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: