DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg szerint Vettelen csak a csoda segít

A tavalyi világbajnok szerint honfitársának már csak halvány esélyei vannak az újabb világbajnoki cím megszerzésére, ám van egy tulajdonsága, ami segítségére lesz a küzdelemben.

A Japán Nagydíj során újabb mélypontot ért el Sebastian Vettel vb-címért folytatott küzdelme. A ponttáblázat alakulását tekintve a német utoljára talán a Hungaroringen érezte igazán nyeregben magát – nyár óta ez volt az utolsó hétvége, mikor növelni tudta előnyét Lewis Hamiltonhoz képest. Így alakult a ponttáblázat a hungaroringi hétvégétől kezdve:

(Helyszín, első helyezett neve, pontbeli előnye.)
Magyarország   Vettel 14
Belgium Vettel 7
Olaszország Hamilton   3
Szingapúr Hamilton 28
Malajzia Hamilton 34
Japán Hamilton 59

Rosberg szerint a négyszeres világbajnok „harcos” alkat, aki addig nem adja fel, amíg legalább matematikai esélyei vannak, ám szerinte Hamilton nyári szünet óta tartó formája különösen nehézzé teszi ezt a küzdelmet.

rosberg_interju



„Sebastiannak most nagyon nehéz dolga van” – nyilatkozta Rosberg, aki a suzukai hétvége során a Sky Sports csapatát segítette szaktudásával. „Csodára lenne szüksége, hogy visszatérjen, de harcosként nem fogja feladni. Lewis lendülete óriási, most minden neki kedvez. Ettől még [a bajnokság] érdekes marad, szóval lássuk, meddig húzzák. A Ferrari mindig erősen tér vissza.”

A világbajnoki cím sorsa akár már a következő, USA Nagydíjon is eldőlhet - két esetben biztosan Lewis Hamiltoné a trófea:

- Ha megnyeri a futamot, Vettel pedig a hatodiktól rosszabb helyen végez.
- Ha másodikként fut be, de Vettel maximum kilencedik.

A címért folytatott párharcban Hamilton semmiképp nem akar változtatni hozzáállásán, szerinte a jelenlegi agresszivitással kell végigcsinálnia a szezon hátralévő részét is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: