DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel megvédte a Ferrari-elnök véleményét

Sergio Marchionne az utóbbi hetek pechszériája után kemény és szókimondó véleményeket fogalmazott meg, ám az F1-es bajnoki címről lassan lemondani kényszerülő német igazolta az elnök gondolatait.

Az olasz-kanadai üzletember a Malajziai Nagydíjon tapasztalt problémák után valósággal kifakadt, ám a szintén nem problémamentes suzukai hétvégét követően egy fokkal lágyabb hangnemet ütött meg. Mindazonáltal úgy vélekedett, hogy a Ferrari mostanság igencsak rugalmasan kezelte a minőségellenőrzési eljárásokat, ezért történhettek a megszokottnál gyakrabban technikai hibák náluk. A Scuderia ennek kiküszöbölésére kérte fel Maria Mendozát, de érkezése lehet, hogy csekély hatással lesz a csapat bajnoki esélyeire.



Az utóbbi három versenyen rengeteg pontot veszítő Sebastian Vettel úgy véli, hogy Marchionne mondjon bármit, szavait gyakran kiragadják eredeti kontextusukból - amikor a Motorsport arról kérdezte őt, hogy a főnök nyomást helyez-e a csapatra, így válaszolt: „Nem, de az utóbbi évek tapasztalata alapján az az érzésem, hogy szavait túl harsányan értelmezik. Úgy gondolom, hogy mondjon bármit is, mindig egyenes beszédet használ, és ez így van jól. Mindig van oka rá, és igaza van, de az emberek sokszor túl nagy zajt csapnak körülötte.”

„Bármit, amit a sajtónak mond, ugyanazt fogalmazza meg a csapaton belül is, sőt, még egyértelműbben. Így a csapattagok számára ez nem jelent nagy újdonságot, viszont szükségtelen zűrzavart kelt. Szerintem a csapat megtanulta, hogyan kezelje ezt, és amint mondtam, az a legfontosabb, hogy ez nincs hatással ránk, hiszen többnyire szoros kapcsolatban van velünk.” 

„Be van vonódva, és nagyon okos figura: amikor látja, hogy valami nincs rendben, tudja, hogy mi romlott el, és ugyanannyira nyerni akar, mint mi. Mindannyian azt akarjuk, hogy a Ferrari győzzön, így ebből a szempontból igen, nyomást helyez ránk. Úgy vélem, az, ahogyan a sajtó fordítja a szavait, pontosan így hangzik” - tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: