DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes „félúton” Verstappen megszerzése felé

Semmi kétség afelől, hogy Max Verstappen az F1-es mezőny legtöbbre tartott ifjú tehetsége, ezért nem csoda, hogy hétről hétre újabb és újabb hírek merülnek fel arról, hogy távozik a Red Bulltól.

Helmut Marko egyik nemrégi nyilatkozatában elmondta, hogy bár Daniel Ricciardo már a pilótapiac részese, Max Verstappen szerződése hosszabb távra szól. Néhány héttel ezelőtt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mondta azt, hogy a sepangi győztes csak 2020-ra szabad, és ebből nem fognak engedni semmi áron sem. A másik két élcsapat, a Ferrari és a Mercedes pilótái közül egyedül Sebastian Vettel jövője biztos, egészen a 2020-as szezon végéig, a többiek szerződése jövőre lejár.



Verstappen múlt vasárnapi győzelmét követően újból fellángoltak a hírek, mely szerint a holland a két alakulat egyikéhez igazol majd hamarosan, melynek főleg az adhat alapot, ha a Red Bull jövőre sem tud majd konstans győzelmekre képes autót gyártani. Sajtóinformációk szerint mind a Mercedes, mind pedig a Ferrari hajlandó lenne 20 millió fontot is fizetni a pilótának azért, ha hozzájuk csatlakozik 2019-re - Verstappen egyébként jelenleg három millió dollárt keres évente az energiaitalosoknál.

A Mercedes ajánlata állítólag kedvezőbb a maranellóiakénál: Kevin Eason, a The Times F1-es újságírója úgy gondolja, hogy az Ezüstnyilak már „félúton” vannak ahhoz, hogy leigazolják a huszadik életévét nemrég betöltő versenyzőt. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a megállapodás létre is fog jönni, de Verstappen úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy „veszettül gyors és győztes autóra” van szüksége ahhoz, hogy a Red Bull meggyőzze a maradásról. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: