DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Élő példa áll a kegyvesztett Kvjat és Palmer előtt

Egyik pilóta ülése sem biztos a 2018-as szezonra, sőt, az orosz helyére már Malajziában beültették Pierre Gasly-t - egy versenytársuk azonban úgy véli, akkor sincs veszve minden, ha valaki kikerül az F1-es körforgásból.

Néhány nappal a Malajziai Nagydíj előtt meglepő bejelentést tett a Toro Rosso: Pierre Gaslyval cserélték le Danyiil Kvjatot, és egyelőre bizonytalan, hogy az orosznak van-e jövője az F1-ben. Jolyon Palmer esete egy fokkal nehezebb, hiszen 2018-ban biztosan nem a Renault-nál fog versenyezni, és arra is kevés az esély, hogy más alakulat kapjon az alkalmon, és leigazolja őt soraiba. Romain Grosjean azonban, aki maga is átment már hasonló hányattatáson karrierje során, szimpatizál társai helyzetével.



„Nem könnyű idők járnak Danyiil felé” - idézte a planetf1.com a franciát. „Ott volt a Red Bullnál, majd lefokozták a Toro Rossóhoz, most pedig nem vezethet a következő néhány nagydíjon. Ez nagyon kemény lehet számára, noha volt pár remek versenye a múltban. Szingapúrig Jolyon nem szerzett pontot a csapat számára, és tudván, hogy milyen erős a Renault és Hülkenberg, bizony nagy volt az eltérés. Most, hogy már nincs rajta nyomás az ülése megtartása miatt, csak annyit kell tennie, hogy olyan keményen nyomja, ahogyan csak tudja, és talán máshol lehetőséget kaphat a jövőben.”

Grosjean 2009-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, de a Renault év végén megvált tőle, ezért két szezont „szabadlábon” töltött, hogy a Lotusnál újabb lehetőséget kapjon 2012-ben. „Az önbizalom kemény dió. Ha nem kapsz lehetőséget, hogyan is bizonyíthatnál? De az élet megtanított arra, hogy az F1-en kívül sincs veszve minden.”

„Igen, kevesebbszer csörög a telefonod, és a közösségi médiában sem nő akkorát az elérésed, de ott vannak a barátok, a család, az élet. Vannak olyan dolgok, melyekre támaszkodni lehet, nem vagy egyedül. Persze megpróbáltam visszatérni, de másra is készen álltam. A legjobb, hogy higgy az álmaidban, és olyan keményen nyomd, ahogyan csak tudod. Vannak más remek sorozatok is a Forma-1 mellett, ahol szintén azt csinálhatod, amit szeretsz” - tette hozzá bölcsen a hatodik teljes szezonját futó francia. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: