DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Amerikai nagydíjjal bővülne a versenynaptár

Látványos világvárosokkal feszítené még nagyobbra az F1 szárnyait a Liberty Media. Los Angeles, Las Vegas, New York és Miami mellett egy klasszikus helyszín is esélyes pályázó.

Ahogy a Formula-1- tulajdonosváltása után már többször említették, a Liberty Media nagy hangsúlyt fektet a versenynaptár újragondolására. Az Amerikai Egyesült Államokban mindenképp több nagydíjat szerveznének, hiszen Sean Bratches marketingfőnök szerint Európa után jelenleg az USA rendelkezik a legnagyobb felvevőközönséggel.

„Nagy potenciál van a sport bővítésére. Ha az Egyesült Államokban akarjuk növelni a népszerűségét, akkor több helyszínt kell adnunk a rajongóknak. A jelenlegi négyről hatra akarjuk növelni az itteni időzónákban rendezett futamok számát.” Bratches azt is hozzátette, az időeltolódás miatt elsősorban a keleti parti városok jönnek szóba, például New York, vagy Miami. Ha helyi idő szerint délután kettőkor rajtol a futam, az egy európai nézőnek este nyolckor teljesen ideális kezdés, ám egy nyugati parti helyszín esetében ez már tizenegy órát jelentene.

f1_mexiko_2016

Mexikó már bizonyított, tömött lelátók várták az F1 mezőnyét


Chase Carey elnök-vezérigazgató jóval szűkszavúbban nyilatkozott arra a kérdésre, hogy mely világváros a legesélyesebb a versenynaptárba való bekerülésre. „Konkrétumokról nem fogok beszélni. Több helyszínnel is kapcsolatban vagyunk. A korábbi Formula-1 először beszélt, csak aztán cselekedett. Mi nem így működünk. Először alá akarjuk írni a papírokat, csak aztán beszélni róluk” – zárta rövidre.

A tulajdonosoknak szánt szándékuk a teljes amerikai kontinensen terjeszkedni. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Charlie Whiting néhány hete Argentína egykori nagydíjhelyszínét mérte fel, így egyértelművé vált, a dél-amerikai ország is esélyesként szerepel a naptárba való bekerülésre. „Buenos Aires is érdekel minket” – mondja immár Bratches. „F1-es múlttal rendelkező világváros, és a sport iránti szenvedélye is megvan. Sokat kell dolgozni rajta, de úgy gondolom, nagyszerű állomás lenne.” Egyes pletykák szerint Argentína magát a Brazil Nagydíjat váltaná le, amely lebonyolítását pénzügyi és politikai problémák is akadályozzák.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: