DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ericsson megérdemel egy erősebb autót?

A svéd pilóta negyedik szezonját tölti az F1-ben, eddig azonban keveset mutatott ahhoz, hogy igazán felfigyeljenek rá a nagycsapatok - vajon képes lenne helytállni egy jobb alakulatnál? A cikk végén ti is szavazhattok arról, hogy van-e helye a pilótának a sportágban.

Marcus Ericsson harmadik szezonját futja a Saubernél idén, caterhemes debütáló évével összevetve pedig négynél tart a Forma-1-ben. Noha az a hír járja, hogy a svéd közel áll a csapata mögött álló Longbow Finance-hez, szerződése év végén lejár - miközben Sergio Marchionne Ferrari-elnök nem titkolja, hogy a Scuderia B-alakulatot szeretne formálni a hinwiliekből. „Szerintem erős pozícióm van a csapatnál" - mondta Ericcson az Autosportnak.



„Már itt vagyok néhány éve, nagyszerű ez a környezet számomra. De pilótaként, amilyen hamar csak lehetséges, egy sokkal erősebb autót akarok vezetni. Remélem, hogy idén folytatom a fejlődést, és egyre jobb leszek, aztán, mivel nincs szerződésem, még nem tudom, mit fogok csinálni jövőre. Nehéz megmutatni, hogy mire vagyok képes, mert a mezőny leglassabb autóiban ültem egész karrierem során. Így nehéz felhívni a nagyobb csapatok figyelmét. Annyit tehetek, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom, és keményen dolgozok - remélem, egy napon olyan csapatban fogok versenyezni, ahol győzelmekért harcolhatok majd.”

Noha a tabellán Pascal Wehrlein előrébb áll öt pontjának köszönhetően, Ericsson szerint az idei évben ugyanolyan teljesítményt nyújtott, mint csapattársa - annak ellenére, hogy az időmérőkön is kikapott tőle 7-2 arányban. „Szerintem kicsi volt a különbség. Barcelonában néhány ezred, Oroszországban pedig gyorsabb is lehettem volna, ha nincs a megpördülése miatti sárga zászló. Szerintem egyenletesen alakult (a párharcunk), és ha megnézzük, átlagban hogyan teljesítünk Pascallal az időmérőkön, látható, milyen közel vagyunk egymáshoz.”

„Apró dolgokon kell változtatnom, hogy többet hozzak ki az autóból - ő nagyszerűen teljesít akkor, amikor össze kell hozni egy jó kört a kvalifikáción. Ezen a téren erősebbnek bizonyult, mint én, noha a versenyen nagyon, nagyon közel vagyunk egymáshoz” - tette hozzá a svéd, akiről nemrég úgy vélekedtünk, hogy elsők között lehet, aki elveszítheti helyét a mezőnyből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: