DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ki fogja először elveszíteni ülését az F1-ben?

Több olyan versenyző is van az idei mezőnyben, aki alatt igencsak inog a szék, pontosabban az ülés: mi elmondjuk, milyen kilátásaik vannak, ti pedig döntsetek, ki fog leghamarabb körön kívülre kerülni.

Jolyon Palmer (Renault)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg a brit pilóta a mezőny legnemkívánatosabb versenyzője. Hogy miért? Másfél éves pályafutása alatt egyetlen pillanatot sem tudnánk felidézni, amikor bizonyította volna, hogy megérdemli a helyét, ráadásul az idei szezonban még pont nélkül áll egy tavalyinál sokkal versenyképesebb Renault-val. A csapat annak ellenére azt tervezi, hogy hosszabbít a brit versenyzővel, hogy ott sorakoznak az ajtajánál tehetségei, Oliver Rowland és Nicolas Latifi, nem beszélve a Hungaroringen remek tesztet teljesítő Robert Kubicáról.



Marcus Ericsson (Sauber)

Ha Palmert sokan kihajítanák a sportágból, akkor Ericssonra azt mondanák: legalább csináljon már valamit! Tény, hogy a Sauberrel nem lehet megváltani a világot, ám a 2017-es a svédnek már zsinórban a negyedik szezonja az F1-ben, mely alatt néhány 2015-ös pontszerzésen kívül inkább csak baleseteivel hívta fel magára a figyelmet. Idén még egy embereset sem bukott, hogy legalább jól kicsámcsogják magukat rajta ellendrukkerei. A csapat tulajdonosa, a Longbow Finance kegyeltjének számít, ülése azonban veszélyben, hiszen a Ferrari B-csapatot akar kreálni a Sauberből, támogatottjait a hinwili autóba ültetve.

Danyiil Kvjat (Toro Rosso)

Egy újabb pilóta, akit elvben meg akar tartani a csapata, és aki semmit sem mutat idén. De legalább már szerzett pontot idén. Igaz, Barcelona óta képtelen betörni az első tízbe, de állítólag tudja, hogy mi kell a sikerhez. Ebben az évben kétszer is hátrányba hozta csapattársát, aki csaknem kilencszer annyi pontot gyűjtött, mint idén, ráadásul ott toporog a szomszédban a Red Bull juniorcsapatának legjobbja, Pierre Gasly is, aki jövőre mindenképp előre akar lépni.

Most pedig rajtatok a sor, szavazzatok!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: