DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

NASCAR-pilóta kritizálta az F1-et

Az Észak-Amerika legnagyobb stock car-szervezetének égisze alá tartó versenyzők közül néhányan ismerik a száguldó cirkuszt, mások azonban úgy nyilvánítanak véleményt róla, hogy egy versenyt sem hajlandóak megnézni.

Gyakran előfordul, hogy Európa (és a világ) legnagyobb open wheel-sorozatát, a Forma-1-et és ennek észak-amerikai változatát, az IndyCart összehasonlítják egymással az óceán két oldalán élők, néha pedig az utóbbit népszerűségben simán verő NASCAR-t vetik össze a száguldó cirkusszal. Persze a két széria kevésbé összehasonlítható, de ez nem tántorítja el a résztvevőket attól, hogy egy-egy vélemény erejéig kitérjenek a másik bajnokságra, legyen szó a versenyekről, a pilótákról, vagy éppen az autókról.



Az F1-esek között többen is vannak olyanok, akik szívesen megméretnék magukat odaát (például Romain Grosjean és Daniel Ricciardo), sőt, Kimi Raikkönen két versenyen is részt vett a NASCAR két alsóbb kategóriájában. Fordítva azonban nem ilyen kecsegtető a helyzet, a Stewart-Haas Racing pilótája, Clint Bowyer ugyanis nincs elragadtatva az F1-től. „Persze azok az autók kivételes teljesítménnyel rendelkeznek, de már közelebb vannak az űrhajókhoz, mint a versenyautókhoz” - idézte az amerikait az F1i.com.

„Ahonnan származom, Kansasban nincs ilyen géposztály, de még olyan televízió sem, amely közvetíteni az F1-et. Még azt sem értem, amit a kommentátorok mondanak, nem tudok sokat róla. Képtelen vagyok arra, hogy reggelente felkeljek megnézni a versenyeket. De tudom, hogy Jeff Gordon már tesztelt egy ilyen autót, és mesélt is a tapasztalatairól. Talán egy napon nekem is lesz rá lehetőségem…”

Bowyer nem tagadja, hogy azért a Monacói Nagydíj lázba tudná hozni. „Nagyon szeretnék egyszer elmenni oda, a kikötőben horgonyzó jachtok közé. Ha valakinek van egy ilyen jachtja, aki megengedné, hogy onnan olyan közelről nézzem a versenyt, amennyire csak lehet, boldogan elfogadnám a meghívást!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: