DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel szerint most fizetődik ki a téli munka

Sebastian Vettel pontelőnnyel térhetett a nyári szünetre a második helyezett Lewis Hamiltonnal szemben. A német elmondta, mi volt rendkívül fontos az élen maradáshoz.

A Ferrari pilótája a szezon felélnél is vezeti a bajnokságot a Mercedes háromszoros világbajnoka előtt.  A magyarországi győzelemmel ráadásul 14 pontra nőtt az előnye. Vettel a téli munkáról is beszélt, ami a német szerint kulcsfontosságú volt az idei év ferraris sikerei kapcsán.

A négyszeres bajnokot arról kérdezték, hogyan érzi magát úgy, hogy az élen mehetett a nyári szünetre: „Őszintén szólva ez az, amiről álmodtam. Nyerni akarok, tehát ez az, ahol lenni szeretnék. Nincsen egyértelmű elképzelésem a különbséget és a pontokat illetően.”

„Összességében a cél az volt, hogy ismét az élen legyünk, eddig remek évünk volt úgy, hogy még csak két és fél éve vagyok a csapatnál. Nagyszerű szezon volt a 2015-ös is, ami segített beindítani a projektet” - mondta Vettel visszaemlékezve az első ferraris évére.

 vettel-teli-munka-2017



„2016 nehéz volt néhány ok miatt, de abból a szempontból jó volt, hogy helyre tettünk néhány dolgot, és változásokon ment át a csapat” - folytatta a második szezonjával.

Vettel a téli munkáról is szót ejtett: „A télen a legtöbben ránk figyeltek fel a legjobban. Nagyon sokat beszéltünk az új autókról és szabályokról, és arról, hogyan fog egy csapat előnyt szerezni, és ezt hogyan hozhatják vissza a többiek, és így tovább.”

„Elégedett voltam ezzel a munkával, és azzal, ahogy akkor végig dolgoztunk” - zárta mondandóját a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: