DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hakkinen: Bottas intelligens, valódi csapattárs

Lenyűgözte a kétszeres világbajnokot, Mika Hakkinent a Mercedes-pilóták összjátéka a Magyar Nagydíjon. A finn szerint Bottas erénye fegyelmezettsége és az önzés hiánya, ha a helyzet azt kívánja.

A Magyar Nagydíjon olyan jelenet zajlott le a Mercedes csapattársai között, amely az elmúlt években, Lewis Hamilton és Nico Rosberg részvételével elképzelhetetlen lett volna: Valtteri Bottas elengedte maga mellett Hamiltont, hogy a brit támadhassa a Ferrarikat. Miután nem járt sikerrel, a háromszoros világbajnok az utolsó kanyarban visszaengedte csapattársát.

„Valtteri Bottas manővere a vasárnapi versenyen, amellyel elengedte Lewis Hamiltont, hogy harcolhasson Kimi Raikkönennel, abszolút jellemző magatartás volt rá” – méltatta Bottast honfitársa, a motorsportweek.com-on idézett Mika Hakkinen. „Ha a csapatról van szó, amelynek dolgozik, nem önző. Ahhoz elég önző, mint akármelyik élversenyző, hogy nyerni akarjon, de intelligens is annyira, hogy tudja, a közös munka eredményt hoz a csapatnak. Fegyelemre és jó idegekre volt szükség ahhoz, amit csinált. Könnyen maga mögött tudta volna tartani, de belátta, hogy Lewis szárnyal, és ez a helyes döntés a csapat számára.”



A kétszeres bajnok Hamilton szerepéről sem feledkezik meg – a szemében ketten ideális párost alkotnak: „Később, amikor láttam, hogy Lewis hagyja Valtterit visszaelőzni őt, rögtön arra gondoltam, milyen kitűnő példáját látjuk egy együtt dolgozó csapatnak, egy valódi partnerségnek. Pedig az az utolsó kör kockázatos is volt, Max Verstappen felgyorsult a futam végén. Megvolt az esélye, hogy ellene is veszít pozíciót, de Lewis és Valtteri tökéletesen megoldotta a feladatot.”

„Valtteri rendkívül fegyelmezett, nagyszerűen képes kontrollálni az érzelmeit és idegeit. Hosszú távon látja a dolgokat, tudja, hogy sokáig tart még a szezon, számos nagydíj van hátra, azalatt pedig bármi megtörténhet” – dicsérte a finn a finnt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: