DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez még Spa előtt aláírt szerződést akar

A Force India mexikói F1-es pilótája azt szeretné, ha még a nyári szünet alatt megszületne a megegyezés - de marad a csapatnál, vagy távozik?

Sergio Perez, a Force India mexikói pilótája abban bízik, hogy már a nyári szünet végére meglehet új szerződése a 2018-as szezonra - a Belga Nagydíjra már úgy szeretne megérkezni, hogy aláírta a kontraktusát. Perez az elmúlt években rendre hasonló helyzetben volt, mivel egyéves szerződéseket kötött annak reményében, hogy nagycsapathoz tud szerződni.

"A jövőmre való tekintettel azt remélem, hogy mire visszajövök a következő futamra a nyári szünetet követően, meglesz az új szerződésem" - mondta a mexikói a Hungaroringen. "Jó lenne, ha ez a Force Indiával születne meg, de sosem lehet tudni, hogy mi fog történni" - tette hozzá, meghagyva a kiskaput egy esetleges Ferrari-szerződés felé.

perez-silverstone-2017



Perezt tavaly már többen is Kimi Raikkönen helyén látták, de a finn szerződését végül meghosszabbította a Scuderia, így a mexikói maradt a Force Indiánál, ahol már a negyedik évét tölti. A tavalyi történelmi negyedik hely után viszont idén is remekül szerepel az istálló, ismét negyedik, sőt, összességében talán még előrébb is lépett.

"Szerintem minden évben előrelépünk, bár most ugyanazon a helyen vagyunk, ahol tavaly. Megszilárdítottuk ezt a pozíciót és lépegetünk előre, több a pénz a csapatnál, de nem könnyű megtenni a következő lépést és harcolni a nagyfiúkkal, vagy nagycsapatokkal" - mondta erről Perez.

Ami bonyolíthatja a helyzetet, az a pilóta összezördülése Esteban Oconnal, mert a fiatal franciával kétéves szerződést kötött a csapat és azt láttuk már idén, hogy nem mindig jönnek ki jól egymással - az évad második felében Ocontól még több várható a pályaismeret miatt, érdekesen alakulhat a küzdelmük. Amely akár ahhoz is vezethet, hogy Perez távozik...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: