DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„A Ferrari tartsa meg Raikkönent!”

Továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a 2007-es F1-es bajnok sorsa jövőre, ám egykori versenyzőtársa úgy véli, a maranellói istálló jól tenné, ha szerződést hosszabbítana vele.

Kimi Raikkönennek ez már a harmadik olyan nyara zsinórban, amikor még nem tudja, hogy mit fog csinálni jövőre: 2015-ben és 2016-ban meg tudta győzni a Ferrarit, hogy érdemes vele folytatni, és idén is ez a célja. Bár teljesítménye egyelőre hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen Sebastian Vettel vezeti a pontversenyt, ő pedig csak a tabella ötödik helyén áll, jelenleg ugyanannyi esély van arra, hogy marad, mint hogy távozik.



Előbbi mellett teszi le a voksát Ralf Schumacher, aki 2001 és 2007 között versenyzett a finn pilóta ellen, a dobogót pedig három alkalommal is megosztották egymással. „Ami a tehetséget illeti, szerintem Kimi briliáns” - nyilatkozta az ex-Jordan-, Williams- és Toyota-versenyző a finn Ilta Sanomat című lapnak. „Már világbajnok, és egészen biztos, hogy többre lenne képes.”

„Nagyszerű munkát végez, ha számításba vesszük az életkorát, szerintem a Ferrari jól döntött, amikor megtartotta őt. Idén remek autója van, de Sebastian Vettel erősebb volt nála. Szerintem ez ideális Sebastian számára, de Kimi még mindig képes versenyeket nyerni. Meglátjuk, mi történik a következő évben” - mondta Schumacher, aki hozzátette, hogy nézőként nagyon élvezi az idei évad eseményeit. „Meg kell hagyni, a Forma-1 nagyon érdekessé vált azzal, hogy a Ferrari és a Mercedes egymással harcol.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: