DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az elnök azonnali cselekvést vár a Ferraritól

Az ígéretes kezdet után hullámvölgyben a Ferrari, amire még egy lapáttal rátett a Brit Nagydíj balszerencsés vége. Sergio Marchionne a gyárban összehívta a dolgozókat, akiktől elvárja, hogy a monte-carlói szintre juttassák vissza a csapatot.

Lendületet veszített a világbajnoki harcban a Ferrari, amely sorozatban négy versenyen kapott ki a Mercedestől: az istálló Monacóban, májusban szerezte utolsó győzelmét, azóta mindössze két dobogós helyet tud felmutatni. Sergio Marchionne, a cég első embere Maranellóban összegyűjtötte a Scuderia dolgozóit, hogy lelkesítse és megsürgesse őket.

„Tudom, hogy ugyanaz a csapat vagytok, mint Monte-Carlóban és a szezon elején” – mondta a csapattagoknak Marchionne az F1i.com szerint. „Nem szabad keseregnünk a negatív eredmény miatt, helyette viszont azonnali cselekvést várok. Mindig is tudatában voltunk annak, hogy az ellenfelünk nagyon erős, és domináns volt éveken keresztül. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy visszajutunk oda, ahol álltunk.”



A Ferrari nem takarózik a silverstone-i verseny végén jelentkező gumiproblémákkal, melyek Niki Lauda, a Mercedes elnöke szerint az agresszív stratégia eredményei voltak. Maurizio Arrivabene így reagált az osztrákra: „A beszédet hagyjuk csak Nikire. Még ha az okok nyilvánvalóak is, akkor sem a Ferrari stílusa egy második és negyedik hely elvesztése miatt panaszkodni. A kemény tény az, hogy sok pontot veszítettünk a konstruktőri és egyéni világbajnokságokban is. Ezt most magunk mögött hagyjuk, a gyors javulásra állunk át, melyet elszántsággal és alázattal hajtunk végre” – nyilatkozott a Brit Nagydíjról Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: