DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Jordan hagyja abba a kamuhírek gyártását!”

Eddie Jordan ismét előretekintett, hogy 2018-ban kiszáll a Petronas, majd ezzel együtt a Mercedes is. A Mercedesnél most már megelégelték Jordan alaptalan híreszteléseit.

Toto Wolff figyelmeztette Eddie Jordant, hogy hagyja abba a minden alapot nélkülöző negatív hírek gyártását, különösen, ha az a Mercedest érinti. Az ír üzletember, korábbi F1-es csapatfőnök ugyanis a napokban ismételten kijelentette, hogy szerinte év végén kiszáll a Petronas olajipari cég a Mercedes gyári istállója mögül, emiatt pedig hamarosan a Mercedes is elhagyja a Formula-1-et.

Eddie Jordan jóstehetségére azóta adnak a sajtónál, hogy 2012-ben nagyon betalált egy akkor még hihetetlennek tűnő jóslása, miszerint Lewis Hamilton elhagyja a McLarent és a Mercedes gyári csapatához igazol. Ez végül valósnak bizonyult, az azóta háromszoros világbajnok brit valóban 2013 óta az Ezüst Nyilaknál versenyez.

A Mercedesnek esze ágában sincs kiszállni, a Petronasnak úgyszintén


Wolff ezúttal is cáfolta a távozásról szóló (ál)híreket, most azonban már nem állt meg ennyinél és személyesen Jordant is megszólta. „Szívesen viccelődöm Eddie Jordannel, de már nem tartom olyan humorosnak, amikor poénkodik 1500 dolgozónk jövőjével, hogy aggódjanak, mi lesz később. Már egy korábbi interjúban is elmondtam, hogy sem mi, sem a szponzorunk nem hagyja el a Formula-1-et és nagyon boldoggá tesz a helyzet, amiben vagyunk. Hagyja most már abba a pletykák, a kamuhírek szétkürtölését a világban” – zárta rövidre az ügyet Toto Wolff.

Jordan megítélése kétoldalú, kora tavasszal ugyanis megszellőztette, hogy a McLaren szakít a Hondával és Mercedesre vált 2018-ra, amit akkor Eric Boullier csapatfőnök kamuhírnek nevezett, azóta azonban a szakértők döntő többsége osztja Jordan álláspontját. Az ír szakértő pedig arra alapozza a Petronas kiszállását, hogy idén rendezik az utolsó maláj futamot az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: