DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Csak a média fújja fel a McLaren-Honda feszültséget?

Fernando Alonso újabb technikai hibája után mi mástól is kérdezhették volna a McLaren versenyigazgatóját, mint a Hondával való kapcsolatról - Eric Boullier szerint nem olyan vészes a helyzet, mint azt a sajtó láttatja.

Legyen szó edzésről, vagy futamról, Fernando Alonso „motor, motor” rádióüzenetei már-már olyannyira hozzátartoznak a hétvége képéhez, mint a kockás zászló a verseny végén. A bakui második edzésen a spanyol újfent a pálya szélére kényszerült parkolni erőtlenné váló autóját, melyről később kiderült, hogy nem motor, hanem váltóhiba okozta megállását.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója is ott volt a csapatvezetők pénteki sajtótájékoztatóján, ahol természetesen ezzel kapcsolatban kérdezték a franciát, kiemelve, hogy valóban helyrehozhatatlanná vált-e a Honda és a wokingiak kapcsolata.



„Nos, mindenekelőtt azt mondanám, hogy ez a kérdés egy állítás, ami nem feltétlenül fedi a valóságot. Mindkét fél nagyon, nagyon keményen dolgozik azért, hogy oda kerüljünk, ahol lenni akarunk. A közöttünk lévő súrlódást – ha van egyáltalán – csak a média fújja fel. Persze szükségünk van eredményekre, de nincs akkora dráma, mint az a kérdésből következtethető lenne” – mondta Boullier.

A moderátor azzal vágott vissza, hogy mind a francia, mind pedig a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is úgy vélekedett, hogy nincsenek megelégedve a Honda teljesítményével, és mit kellene tennie a japánoknak ahhoz, hogy visszafordítsák ezt a folyamatot? „Nos, ezekkel a srácokkal kellene versenyeznünk, nem pedig a mezőny végén” - mutatott Boullier a mellette ülő Bob Fernley-re, a Force India helyettes csapatvezetőjére, és Cyril Abiteboulra, a Renault ügyvezetőjére. „Mint partner, természetesen elvárunk egy bizonyos szintű teljesítményt - nem elköteleződést, mert ez megvan források terén. Csakis teljesítménybeli, méghozzá nagy előrelépésre van szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: