DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Stroll az F1 történetének egyik legrosszabb újonca”

Jacques Villeneuve mostanában szereti ostorozni az F1 ifjoncait - legutóbb Stoffel Vandoorne-t, most pedig honfitársát, Lance Strollt találta meg magának, méghozzá kőkeményen.

Tény, hogy az idei F1-es szezon nem Lance Strollról szól: a 18 éves kanadai rendre törte az autókat, és nem is tudta felvenni a versenyt Felipe Massával. Ám hazai pályán végül összejöttek a dolgok: a Williams-pilóta hibátlan és agresszív versenyzést mutatott be, aminek egy remek kilencedik pozíció lett a jutalma. Stroll azt mondta, soha nem kételkedett magában, a montreali eredmény pedig kitartásának az eredménye – ám szereplése nem mindenkit győzött meg.



Stroll előtt Jacques Villeneuve volt az utolsó kanadai a Forma-1-ben, még 2006-ban, ám honfitárs ide vagy oda, 1997 világbajnoka nem kímélte a fiatal versenyzőt. „Több mint egy másodperccel lassabb, mint Felipe” – nyilatkozta Villeneuve az osztrák ORF-nak, aki úgy tűnik, hajlamos elfelejteni, hogy ő világbajnokként is rendre alulmaradt a brazillal szemben, amikor 2005-ben csapattársak voltak a Saubernél.

„Az eredményei magukért beszélnek. Ez az egyik legrosszabb újoncteljesítmény a Forma-1 történetében” – tette hozzá a nemrég Stoffel Vandoorne-t is ekéző világbajnok. Stroll nemrég úgy vélekedett, hogy csak nevet kritikusain, Montrealban pedig elmondta: „Nagyon örülök magam és a csapat miatt, a többi csak zaj. Azok, akik nem kedvelnek, mindig fognak találni kifogásokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: