DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Force India: Nem biztos, hogy Ocon előzni tudott volna

Nem volt könnyű helyzetben a rózsaszín alakulat a Kanadai Nagydíjon: francia pilótájuk azt kérte tőlük, engedjék Sergio Perez elé, ám a csapat nem teljesítette azt, némi indulatot kiváltva a 19 éves versenyzőből.

Ha nincs a Force India-pilóták csatája (a végén némi Vettel-közjátékkal), akkor a rajtot követő pillanatokat kivéve kevés dolog maradt volna emlékezetes a montreali futamról, így azonban adja magát a téma: Esteban Ocon nagyon csalódott volt, hiszen ahelyett, hogy harcba szállhatott volna a dobogóért, csak a hatodik hely lehetett az övé. Sergio Perez szerint, ha a francia sokkal gyorsabb abroncsain nem tudott elmenni mellette, akkor nem tudta volna megelőzni Ricciardót sem – és hasonló álláspontot képvisel a silverstone-iak műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer is.



„Korábban szóba került, hogy helyet cserélnek, de Sergio időt kért az előzésre, amikor Ricciardo forgalomba keveredett” – nyilatkozta a szakember a Sky Sports-nak. „Ebben megegyeztünk, és amikor időt adtunk nekik a felzárkózásra, a Ferrarik utolértek minket. Itt pedig már nem lehet helyet cserélni, hiszen ez két-három másodpercbe került volna.”

„Az a kérdés, hogy vajon (Ocon) tempója elég lett volna-e ahhoz, hogy megelőzze Ricciardót? Erre nem lehet megmondani a választ. Ha igen, akkor okés, cseréljenek helyet, de ha nem, akkor oda és vissza kell előzniük a másikat, amivel nagyon rosszul jártunk volna. Így a jó. Ha 100%-ig tudtuk volna, akkor meglépjük – de nem tudhattuk” – tette hozzá Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: