DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz a Red Bullnak: Nem tudok többet tenni a figyelmetekért

A Monacóban hatodik helyen végző spanyol a harmadik F1-es szezonját teljesíti a Toro Rossónál, és úgy véli, jelenlegi szereplésénél nem tud többet tenni azért, hogy számításba vegyék az anyacsapatnál.

A hírnévvel járó hátrányokat nehezen viselő spanyol pilóta remek teljesítményt nyújt a faenzai alakulatnál – azok után, hogy tavaly a Red Bull átnézett rajta, és helyette Max Verstappent vitte fel a nagycsapathoz, Danyiil Kvjat helyére. Sainz nagyon nehezen emésztette meg a történteket, a pályán azonban folyamatosan jelezte munkaadóinak, hogy érdemes lenne leigazolniuk őt: legutóbb, Monacóban hatodik helyről indulva a leintésig megőrizte pozícióját.



„Folytatni fogom, amit eddig is csináltam, aztán meglátjuk, mi fog történni” – idézte a Motorsport a spanyolt. „Bizonyítanom kell a Red Bullnak, és a többi ott lévő srácnak, hogy gyors vagyok, és egy nap számítani fognak rám. Remélem, ez előbb vagy utóbb el fog jönni.” Sainz az idei hat versenyből ötször az első tíz között ért célba, összesen huszonöt pontot gyűjtve, míg csapattársa, Danyiil Kvjat mindössze négy egységgel rendelkezik. Amikor arról kérdezték a spanyolt, hogy mit tudna még tenni azért, hogy jobban elismerjék, így válaszolt: „Semmi többet.”

„Nem hinném, hogy a hatodik vagy hetedik helynél előrébb tudnék végezni, hiszen a nagycsapatok egy másodperccel gyorsabbak voltak nálunk Monacóban, míg máshol két másodperc a differencia. Jelenleg az a célunk, hogy a hetedik pozícióban fejezzük be a versenyeket – Monacóban összejött a hatodik, mivel legyőztük a Mercedest, ennek pedig nagyon örülünk.”

A spanyol szerint Monacóban sikerült mindent kihozniuk az autóból, ezért tökéletesnek nevezte legutóbbi hétvégéjét. „Erre a versenyre volt szükségünk. Nem mindig fordul elő, hogy a legjobb eredményt éred a szezon legjobb hétvégéjén. Már az első edzéstől kezdve jól éreztem magam, lépésről lépésre haladtunk előre. Az időmérőn remek kört sikerült összeraknom, a versenyen pedig hibátlanul autóztam, tisztán a középmezőny előtt, tartva a távolságot Hamiltonnal szemben. Nagyon sikerült kézben tartani a tempónkat a hétvégén, Monaco olyan helyszín, ahol mindig jobban szeretnél teljesíteni. Ez most sikerült nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: