DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso egy legenda szavára hallgat Indianapolisban

A spanyol F1-es pilóta hétfőn teljesítette első tesztnapját az Indy 500 mezőnyével közösen, s bár technikai hiba hátráltatta, meglepően jól szerepelt - Alonso azt is elmondta, hogy kinek a véléményere ad leginkább a Brickyardon.

Fernando Alonso alig több, mint egy nappal azt követően, hogy idén először célba ért a Forma-1-ben a Spanyol Nagydíjon, már a McLaren/Andretti Dallara-Hondáját terelgette Indianapolisban, jövő vasárnap ugyanis életében először rajthoz áll a legendás ötszáz mérföldes viadalon. A spanyol többször kifejtette már, hogy mi a célja az indulással: el akarja hódítani az úgynevezett hármas koronát. Ebből egyharmad részt már teljesített, ugyanis 2006-ban és 2007-ben is diadalmaskodni tudott Monacóban, későbbi terve pedig, hogy ott legyen a Le Mans-i 24 órás indulói között, mi több, meg is nyerje a versenyt.

Noha Mario Andretti, 1978 F1-es világbajnoka, és 1969 Indy 500-győztese soha nem tudta megszerezni a hőn áhított három győzelmet, tanácsai nagyon sokat számítanak Alonsónak. „Odajött hozzánk a bokszutcába, köszönt nekünk, de mivel tudta, hogy éppen tesztelünk, ez amolyan hivatalos üdvözlés volt” – idézte a 35 éves spanyolt a grandprix247.com.

„Később azonban, a garázsban, ebédidőben több mint másfél órán keresztül beszélgettünk egymással, és nagyon sok dolog szóba került: a Forma-1-től kezdve az itteni gumik működésén keresztül az F1-es abroncsokig. Elképesztő személyiség, egy igazi legenda a motorsportban, ezért minden hozzászólása, és minden, amit mond, természetesen nagyon-nagyon fontos számunkra. A csapat pedig nagyon büszke arra, hogy együtt dolgozhatunk vele” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: