DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hihetetlen, miért nem állt meg Vettel a csapat kérésére

A Vettel rajongók számára vérfagyasztó volt az időmérő edzés kezdete, a Ferrari ugyanis megkérte német pilótáját, álljon félre azonnal. Ő egészen érdekes okból nem tette meg ezt.

Abban a pillanatban mindenki elkönyvelhette a Ferrari német pilótájának utolsó rajtkockáját, végül azonban teljesen másképp alakult a kvalifikáció, az autó magához tért, Vettel pedig kis híján az első rajtkockát is bezsebelte, az utolsó szektorban azonban hibázott, így meg kellett elégednie a második hellyel.

A Ferrari-pilóta azért kérdezett vissza csapatánál a leparkolásra való felhívás után, mert abban a pillanatban éppen nem talált megfelelő helyet, ahol biztonsággal kiszállhat az autójából. A kritikus pillanatokban az „állítsd le az autót” felhívásra csak annyit kérdezett, hogy „biztosak vagytok ebben?”. Végül ez lett a szerencséje, mert a motor nem hibásodott meg, egészen más baj volt, amit gyorsan lehetett orvosolni. Vettel motorját egyébként az időmérő edzés előtt óvatosságból kicserélték inkább, mert probléma merült fel a hajtáslánccal. Elsőre úgy tűnt, hogy az időmérőre sebtében beszerelt erőforrás is meghibásodott.

Vettel közel járt ahhoz, hogy a 20. kockából induljon vasárnap


„A probléma egy apróbb programozási gond volt, de ilyenkor az ember nem lát és nem hall, nem tudtam hirtelen, mit csináljak. Lassú tempóra váltottam és megvártam a megerősítést, hogy az üzenet, amit kaptam, helyes. Ha még egyszer megerősítették volna, hogy álljak meg, akkor a következő lehetséges helyen leparkoltam volna. Éppen elhagytam egy megnyitást, a négyes kanyaron viszont át kellett, hogy érjek, hogy megkeressem a következő nyitást” – elemezte a helyzetet Sebastian Vettel.

Vettel motorja aztán az átprogramozás után teljesen erőre kapott, végül a második helyig jutott a Ferrarival, sőt, ha nem szúrja el az utolsó sikánt, pole pozíció lehetett volna. Ami viszont ennél aggasztóbb Vettel számára, hogy már a negyedik turbót szerelték be a versenyautójába szombaton, a következő már rajtbüntetéssel járna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: