DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lehet, hogy elmarad a pezsgőzés Barcelonában

A Formula-1-es versenyek egyik leglátványosabb eleme a pezsgőzés a dobogón. Most egy kellemetlen jogi ügy miatt elmaradhat a Spanyol Nagydíj végén a megszokott locsolás.

A Formula-1 15 éven át állt szerződésben a G.H. Mumm pezsgőmárkával, mindig ennek az italgyártónak a pezsgőit (arab országokban az ezt helyettesítő rózsavizet) láthattuk a dobogós helyezettek részéről szétlocsolni. 2016 nyarán azonban a kontraktust nem újították meg.

Az utód a McLaren egyik szponzora, a Moet et Chandon lett. Ezt a szerződést még Bernie Ecclestone kötötte meg a francia italgyártóval, ám ezúttal nem hosszútávra, hanem az egyes versenypályákon futamról futamra állapodnak meg a Chandonnal.

Lesz locsolás a Spanyol Nagydíj végén?


Viszont csak Szocsiig volt érvényes megállapodás, Barcelonában az új F1-es vezetés új szerződéstervezetet tett a Chandon elé. A hírek szerint azonban a FOM részéről követelt összeg túlságosan magas, amit a francia italgyártó nem kíván megadni.

Szombat délután még úgy áll a dolog, hogy a katalán pályán az eredményhirdetés végén nem lesz pezsgőlocsolás, pedig az elmúlt évtizedekben nagyon ritkán és akkor is többnyire csak kegyeleti okokból maradt el ez a látványos elem. Remélhetőleg, vagy az utolsó pillanatban sikerül valamilyen megállapodásra jutnia a feleknek, vagy valamilyen vészmegoldással jelentkezik a FOM, de nagy kár lenne, ha innentől nélkülözni kellene a pezsgőlocsolást a pódiumon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: