DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: A pajzs nem fog megvédeni minket

A Nemzetközi Automobil Szövetség nemrég a pajzs névre keresztelt fejvédő-megoldás tökéletesítésére fordította energiáit, a holland F1-es pilóta azonban radikálisan ellentmond bármilyen hasonló eszköznek.

A Forma-1 legújabb biztonsági megoldását, a pajzsot egyelőre csak számítógépes grafikák formájában láthattuk, és még szűk négy hónapnak kell eltelnie addig, amíg a pályán is bemutatkozhat, de már most megosztja a közvéleményt. Vannak olyanok, akik az eddigi leghasznosabb és legesztétikusabb megoldásnak tartják, mások azonban leszólták azt, mondván, minden, jó úgy, ahogyan jelenleg van.



Közéjük tartozik Max Verstappen is, akinek soha nem kellett a szomszédba mennie egy-két sarkosan megfogalmazott véleményért. „A Forma-1 a nyitott pilótafülkével történő versenyzésről szól, és minden sportág magában hordozza a kockázatot” – idézte a hollandot a Crash.net. „Persze a múltban történtek nagyon szerencsétlen balesetek, de ezeket nem lehet az irányításunk alatt tartani – ebben pedig a pajzs sem lenne a segítségünkre.”

„Tudod, hogy amikor egy kerék feléd repül, a pajzs nem fog megvédeni téged. Nem szeretem, és nem is néz ki túl jól – a Forma-1-nek olyannak kell lennie, mint most, nyitott pilótafülkékkel. Ezért élvezem a vezetést, de amikor megnézem ezeket a tervezeteket, nem igazán nyerik el a tetszésemet, és szinte biztos, hogy nem élvezném a vezetést” – tette hozzá a Kínában az idei szezon egyetlen nem Mercedes vagy Ferrari-dobogóját szerző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: