DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Végre megfélemlítettük a Mercedest

A maranellói F1-es gárdának lehet oka az örömre, hiszen Sebastian Vettel révén vezetik az egyéni pontversenyt, és részvételükkel három év után először zajlik kétfrontos csata a győzelmekért.

Annak ellenére, hogy a pályán nem folyik nagy küzdelem – az Orosz Nagydíj egy előzést sem hozott – a világbajnokság izgalmasabban alakul, mint az elmúlt három évben bármikor. Bár Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatája többször is végletekig kiélezettnek bizonyult, ha két alakulat csap össze egymással, az mindig jobban megmozgatja a rajongók fantáziáját.



Idén minden esélyünk megvan arra, hogy a Mercedes és a Ferrari szezon végéig tartó csatát vívjon egymással, hiszen a két gárda egyenlő esélyekkel száll harcba a győzelemért ebben az évben: azzal, hogy Sebastian Vettel már két futamot is tudott nyerni idén, a másik két versenyt pedig ezüstérmesként zárta, tizenhárom ponttal vezet Lewis Hamilton előtt.

A Ferrari 2012 óta nem volt tényező a vb-címért folytatott csatában, de már tíz év eltelt azóta, hogy egyik pilótájuk – történetesen Kimi Raikkönen – egyéni titulust szerzett a Scuderiának.  Csoda, hogy az elnök, Sergio Marchionne repes az örömtől? „Az idei autónkkal jelentős előrelépést értünk el tavalyhoz képest” – idézte az olasz-kanadait a La Repubblica.

„Néhányan csodának nevezik az élre történő visszatérésünket, tudván, hogy tavaly csak nagyon ritkán léptünk fel a dobogóra. Az viszont tény, hogy a Ferrari ismét versenyképes, végre meg tudjuk félemlíteni stuttgarti ellenfeleinket – és ez a legfontosabb” – utalt Marchionne a Mercedesre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: