DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„A Mercedes-motor már csak a Hondánál jobb”

Többé már nem előny a legjobb V6-os hajtáslánccal rendelkező gyártó termékét használni, ezt állítja a Mercedes-motoros Force India versenyzője, Sergio Perez.

A Renault-erőforrás már 2016-ban szemmel látható javuláson esett keresztül, idén pedig a Ferrari eredményeiben van jelentős része a hajtáslánc teljesítményének. Sergio Perez szerint olyannyira sikerült felzárkózniuk, hogy a Mercedes már nem nevezhető a mezőny legjobb motorjának.

„Úgy vélem, a Ferrari egyértelműen a Mercedes szintjén van, a Renault-motor pedig többé-kevésbé ott. Már csak a Hondához képest van előnyünk” – jelentette ki Sergio Perez, akinek Force Indiájában 2014 óta a német gyártó hibridje dolgozik. „Idén, ezekben az autókban a motorok még fontosabbak, mint a múltban, amikor kevesebb időt töltöttünk padlógázon, és a visszanyert energia sem volt ennyi. A Ferrari és Renault kétségtelenül hatalmas lépést tettek meg, hogy felzárkózzanak a Mercedesre.”



A Force India a motorelőny hiánya ellenére kettős pontszerzést ért el az első három versenyen, habár Perez szerint a bahreini hétvége nem alakult túl fényesen. „Az orosz pályának jobban kell kedveznie számunkra, Bahrein minden problémánkat egyszerre hozta fel. A kvalifikációig trükkös hétvége volt az autóval adódó gondok miatt, ráadásul Bahreinről mindig is tudtuk, hogy nehéz hétvége lesz a vonalvezetésből fakadóan. Valószínűleg az egyik legnehezebb volt, itt biztosan versenyképesebbek leszünk, és közelebb állunk majd ahhoz, ahol lennünk kell” – beszélt optimistán Szocsiról Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: