DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A teszt is rémesen alakul a Honda számára

Miközben Japánban azt vizsgálják, miért romlott el ugyanaz az alkatrész négyszer is a hétvégén, Bahreinben kipróbálták a legújabb fejlesztésű Honda-erőforrást – két körig jutottak.

Az F1-es csapatoknak kedden és szerdán két nap áll rendelkezésükre, hogy új megoldásokat próbáljanak ki, valamint hogy javítsanak a lemaradásukon és a megbízhatósági gondjaikon. Valószínűleg senki nem szorul rá erre ennyire, mint a Honda-motorral továbbra is szenvedő McLaren, de kedd délelőtt ismét értékes időt voltak kénytelenek a garázsban tölteni.

A szerencsétlen csillagzat alatt született MCL32-t Oliver Turvey vitte pályára Szahírban, de mindössze két installációs kört tudott megtenni, mielőtt kénytelen volt kiállni a garázsba. Az okot alighanem mindenki kitalálja: motorcserével járó meghibásodást észleltek a motorban, ezúttal épp a víz szivárgott az ERS-ben, így kénytelenek voltak kihagyni a délelőtti programot. A tönkrement motor helyszíni beszámolók szerint már a legújabb specifikációjú erőforrás volt, melyet most szállítottak Japánból Bahreinbe – s a cseremotor szintén új fejlesztésű.

mclaren-bahrein-2017



A McLaren-Hondát Bahreinben az MGU-H hátráltatta, Stoffel Vandoorne autójában háromszor is tönkrement az egység, s az utolsó következtében el sem rajtolhatott a futamon, míg Alonsóé az időmérőn romlott el, s súlyos károkat okozott a motorblokkban is.

A Honda F1-es főnöke, Hasegawa-san egyébként már nem tartózkodik a helyszínen, hiszen Japánban segíti a hétvégi problémák kivizsgálását – egy elmélet szerint a magas hőmérsékletek is hozzájárulhattak a még a Hondához képest is gyakorinak nevezhető hibákhoz, többek közt ezt kell kideríteniük a héten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: