DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Ezt még baseballütővel sem szedik le” – A Mercedes erősített a T-szárnyakon

Az FIA az időmérő előtt még büntetést is kilátásba helyezett a brackley-i F1-es csapat számára, ezért stabilabbá kellett tenniük a Valtteri Bottas autójáról már kétszer is lerepülő elemet.

Miután a finn pilóta W08-asa már Sanghajban is elhagyta az idei szezon egyik legnépszerűbb aerodinamikai újítását, a T-szárnyat, az elem a bahreini második szabadedzésen is önálló életet kezdett. Ezúttal azonban komolyabb következményekkel: Max Verstappen ráhajtott az aszfalton heverő alkatrészre, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig tajtékzott az 50 ezer dolláros kár miatt, és be akarja tiltatni a megoldást.



A további incidensek elkerülése érdekében a Nemzetközi Automobil Szövetség kizárást helyezett kilátásba a Mercedes számára, ha nem rögzítik megfelelően az elemet, Toto Wolff viszont az időmérő edzés után elmondta, hogy sikerült megoldaniuk a problémát. „Kijavítottuk a hibát” – idézte a Motorsport az osztrákot. „Úgy megerősítettük, hogy még egy baseballütővel sem tudnák onnan leszedni, így minden rendben lesz.”

Amikor Wolffnak felvetették Horner szavait, így válaszolt: „Egyértelmű, hogy Christiannak szüksége van erre. Le kell szedned azokat az elemeket a másik autójáról, melyek működnek. Teljesen érthető, ráadásul tönkretette a padlólemezüket.”

A Motorsport információi szerint az FIA 2018-ra be fogja tiltani a T-szárnyakat és a cápauszonyokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: