DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

50000 font kárt okozott a Red Bullnak Bottas szárnya

Felettébb érdekes módon a Bahreini Nagydíj hétvégéjén is arról az autóról szakadt le a T-szárny, amely egy hete Sanghajban is elhagyta már azt. Valtteri Bottas új terelőeleme ráadásul most egy riválisnak is útját állta.

A második bahreini szabadedzésen Bottas Mercedese ismét elhagyta az autók hátsó részére idén felkerült toldalékszárnyat, amely leesve éppen egy kanyar belső ívén landolt, a következőként arra hajtó Max Verstappen pedig már nem is tudta elkerülni, hogy keresztülszáguldjon az elemen. A T-szárny komoly sérüléseket okozott a Red Bull padlólemezén, amelynek cseréje miatt a holland nagyjából az edzés fele során tehetetlenül várakozott a bokszban.

A Red Bullt irányító Christian Horner szerint ezen szárnyak könnyű letörésének ténye elegendő indok kellene, hogy legyen ahhoz, hogy végleg betiltsák a használatukat a Formula-1-ben - amely gondolat már a szezon kezdete óta többször fel is merült a legfelsőbb körökben.

C9ZBk2zUIAA-Qho



„Valószínűleg én vagyok a legkevésbé ideális személy ennek kezdeményezésére, hiszen a mi autónkon nincs T-szárny, szóval mindenki azt mondaná, hogy csak azért akarjuk betiltani, mert mi nem használjuk” - mondta az ebből a szempontból különcnek számító Red Bull vezetője.

„Charlie [Whiting] számára azonban ez most tökéletes pillanat lenne, hogy a biztonságra hivatkozva megszabaduljon tőle, ha akarna. Viszont van egy olyan érzésem, hogy az év hátralévő részére már meg fog maradni.”

„Ma ez nagyjából 50000 font értékű kárt okozott számunkra, szóval szerintem a biztonság és a költségek miatt is be kellene tiltani” - zárta végül egy félig vicces megjegyzéssel érvelését Horner.

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison is beszélt az ügyről, szerinte nem véletlen, hogy egy hete és most is Bottas autóján mondta fel a szolgálatot az elem, és úgy gondolja, pusztán egy gyártási hiba állhat a dolog mögött, általánosságban tehát nem kellene tartani a gyakori leszakadásuktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: