DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo már alá is írt a Ferrarihoz?

Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari előszerződést írt alá Daniel Ricciardóval 2018-ra – s bár a jövő évre még érvényes kontraktusa van a Red Bull-lal, a megfelelő körülmények közt már az idény végén távozhat.

Alig telt el két futam az évből, de máris beindultak az átigazolási pletykák: ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt körülbelül hét évben, a Ferrari ebből sosem maradhat ki, s most is róluk szól az első igazán nagy sztori Alonso potenciális távozása mellett. Az olasz sajtó arról számolt be, hogy már komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy Daniel Ricciardo a 2018-as szezont már náluk kezdje: januárban előszerződést kötöttek az ausztrállal Maranellóban.

1-ricciardo



Ricciardo azon kevés versenyző közé tartozik, akinek érvényes kontraktusa van 2018-ra, csakhogy a Motorsport értesülései szerint ezt bizonyos körülmények között felbonthatja. A csapat számára, amennyiben ez megtörténik, Carlos Sainz egyértelmű alternatívát jelenthet, akinek megtartására egyúttal ez az év tűnik az utolsó lehetőségnek: a jó néhány istálló célkeresztjében szereplő spanyol aligha kezdene meg egy negyedik évet a Toro Rosso színeiben.

 

S hogy kinek a helyére érkezhet Ricciardo? Ez sem egyértelmű, hiszen Kimi Raikkönen esetében egy esetleges visszavonulás jelentheti az üresedés okát, míg Sebastian Vettel valószínűleg felmerül(t) alternatívaként a Mercedes számára Valtteri Bottas helyére. Ha utóbbi megtörténik, azaz Vettel távozik, az akár egy újabb évet is jelenthet a csapatnál Raikkönen számára, hiszen aligha szeretné mindkét pilótáját egyszerre lecserélni a Ferrari – ilyet egyébként 1995 óta nem tettek egyszer sem.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: