DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Visszatérhet-e Rosberg az F1-be?

2016 vb-győztese miután visszavonult, nem szakadt el egykori sportágától: egy barcelonai tesztnapon is megjelent, és folyamatosan figyelemmel követi az F1 eseményeit, ám egy korábbi világbajnok szerint nem fog visszatérni a száguldó cirkuszba.

Alain Prost elsők között osztotta meg a véleményét a sajtóval december elején, miután kiderült, hogy a tavalyi F1-es szezon legjobbja, Nico Rosberg nem folytatja tovább karrierjét. A Professzor akkor úgy fogalmazott, hogy teljes mértékben megérti a német döntését – mindez nem véletlen, hiszen ő is világbajnokkánt búcsúzott a sportágtól 1993-ben. A francia a Bild am Sonntagnak adott nyilatkozatából kiderült, hogy akkoriban kicsit más volt a helyzete, mint tavaly Rosbergé.



„Az én visszavonulásom csak 1993-ban volt végleges. 1991 után nem önkéntesen döntöttem a kihagyás mellett, akkor csak pihentem egy kicsit” – mondta Prost. „De persze egy versenyző akkor is visszatérhet, ha korábban véglegesen a visszavonulásra szavazott, mint például Niki Lauda” – mondta a francia egykori riválisáról, de nem hinné, hogy Rosberg is így fog dönteni. „Elég fiatalon távozott az F1-ből, de tetszett, ahogyan csinálta. Kritizálták érte, de szerintem remek volt. Ezzel együtt nem tudom elképzelni, hogy visszatér.”

Prost hozzátette, hogy Rosbergnek valószínűleg nagyon nehéz lesz megszoknia a Forma-1 utáni életet. „Amikor megláttam Ayrtont az autómban, bár csak hónapokkal korábban vonultam vissza, de minden nagyon távolinak tűnt.” És hogy megbánta-e a búcsúzást? „Egyáltalán nem. Persze hiányzott a cél, az edzések, a tesztelés, a vb-címért való küzdelem. Amikor mindezek már nem voltak jelen, kicsit furcsa volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: