DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

F1-es pályát vehet Bernie Ecclestone

A brazil állam eladja az interlagosi pályát, hogy a verseny a naptárban maradhasson. Ami ennél is érdekesebb, hogy a sportág korábbi vezére lehet az új tulajdonos.

A Formula-1-es Brazil Nagydíj – a nagy múltú versenyek egyike, melyet 1973 óta tartanak meg folyamatosan – megrendezése már 2017-re is veszélybe került, sokáig bizonytalan volt, megtartják-e az idei kiadást. Hogy a nagydíj jövőjét biztosítsák, a brazilok úgy döntöttek, eladják az állami tulajdonban levő pályát. Az országban zajló recesszió miatt Sao Paulóban sorra zajlanak a privatizációk, melyek célja erősíteni a város gazdasági helyzetét.

Ami különösen érdekes egy F1-es rajongó számára, hogy a város polgármestere, Joao Dorio arra számít, Bernie Ecclestone is ott lesz az árverésen. A királykategória posztjából év elején leváltott első embere Sao Paulóban él, felesége, Fabiana brazil.



 „A pálya privatizációja garancia lenne arra, hogy a Formula-1 folytatódjon” – mondta a polgármester. „Tudatában vagyok annak, mennyire fontos a Formula-1, de ennek magánpénzből kell megvalósulnia, nem közpénzből. Ez tökéletesen megtörténhet egy magántulajdonban levő pályán. Ő (Ecclestone) szintén érdeklődést mutatott, és részt fog venni a pálya árverésén” – beszélt arról a furcsa eshetőségről, hogy a brit újszerű formában, egy pálya tulajdonosaként lehet újra aktív az F1-ben.

A 86 éves Ecclestone nem válaszolt egyenesen arra a kérdésre, mik a tervei, de azt sem zárja ki, hogy érdekelheti az interlagosi pálya: „El akarják adni, mivel a továbbiakban nem fog támogatást kapni, nem akarnak pénzt költeni rá, meg akarnak szabadulni tőle. Eddig még semmi olyat nem mondtam, hogy ’igen, meg akarom venni’, vagy ’nem, nem fogom megvenni’. Várjunk és meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: