DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Grosjean: Nagyon nehéz lett a rajtolás

Romain Grosjean csodálkozását fejezte ki amiatt, hogy az Ausztrál Nagydíj rajtjánál semmi drámai nem történt, pedig a kuplunggal most sokkal nehezebb bánni.

Az volt a szándék a kuplunggal kapcsolatos szabályok szigorításával, hogy a rajtok sokkal kiszámíthatatlanabbak legyenek és jóval több múljon a versenyzők képességein. Meghatározták, hogy honnantól fogjon a kuplung és az apró kar pontos elhelyezése is rögzítve lett a szabályokban.

„Tavaly még mi alakíthattuk ki a kuplung programját és mozgását. Egy kicsit merevebben viselkedett ott, ahol ideális volt kiengedni és elég nagy terület volt a kiengedésére. Ebben az évben teljesen másképp működik. Ha összesen 10 centiméter az útja, akkor egy centinél engeded ki, ez 10%-a a kuplungnak. Nincs egyáltalán játéka, korábban jó helyen engedhetted ki, most viszont muszáj tökéletes helyen kiengedned, hogy a pályára vigye a nyomatékot” – elemezte a helyzetet Romain Grosjean.

Senki sem ragadt be a rajtnál Ausztráliában


Annak ellenére, hogy semmi drámai nem történt Melbourne-ben, a francia pilóta nem gondolja, hogy az ezt követő versenyeken is ugyanez lesz. A rajtprocedúra nehéz és bonyolult. „Nem könnyű, tényleg bonyolultak a rajtok. Sok mindennek kell egybevágnia. Meglehetősen furfangos tudni, hogy pontosan mit tegyél. Még nem vagyunk ebben a legjobbak, de keményen dolgozunk rajta. Bőven van hova javulnunk” – tette hozzá a Haas pilótája.

„Nagyon meglepődtem, hogy Ausztráliában senkivel semmi drámai nem történt a rajtnál ennek ellenére. De még idén megtörténhet” – zárta nyilatkozatát Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: