DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Több pilótát a paddockba, de nem csak nézőnek

Napvilágot látott az F1 új tulajdonosainak legújabb elképzelése, miszerint minden volt Formula-1-es versenyzőnek paddock-belépőt kellene biztosítani és némi feladatot is kapnának.

Egyelőre ugyanis, legyen bárkiről is szó, a paddock belépőket nem dobálják csak úgy utánuk, komoly akkreditációs munka előzi meg. Ugyanakkor pedig elcsodálkozhattunk az Ecclestone-éra idején, hogy teljesen idegen figurák téblábolhattak ugyanott, ahova mások csak hosszas előzetes munka után léphettek be.

Közelebb hozhatja a közönséget az F1-hez a volt pilóták gyakori jelenléte


Gyakran kérdezik volt F1-es pilótáktól, akiket nem engedtek be a pályára a versenyhétvégék során, hogy valójában szívük szerint jöttek volna-e. „Vannak alkalmak, amikor szívesen jöttem volna a versenyre, de egyszerűen annyi nyűg előzte volna meg, hogy bejussak” – mondta egyikük.

Az AMuS értesülései szerint ennek az időnek vége, a Liberty Media, az F1 új tulajdonosa ugyanis azt tervezi, hogy minden egyes volt Formula-1-es versenyzőnek biztosítanak paddock belépőkártyákat, egyszerűen csak kérniük kell.

Egy apró viszonzást azonban kérnek a tulajdonosok. Azoknak a volt pilótáknak, akik élnek ezzel a lehetőséggel, tisztában kell lenniük azzal, hogy sportáguk nagykövetei, így kérésre rendelkezésre kell állniuk interjúkra és autogramosztásra. Azért ez vélhetően nem olyan nagy ár érte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: