DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Még korai a címről beszélni

Sebastian Vettel még mindig óvatos a Ferrari esélyeivel kapcsolatban. Szerinte kell egy kis idő, amíg letisztul, ki és hol áll jelenleg az erőviszonyokat tekintve.

Bár az olasz alakulat mutatta a legjobb eredményeket a barcelonai teszt után, a négyszeres világbajnok nem szeretne semmit elkiabálni. 2016-ban sem voltak rossz eredményei az olaszoknak a tesztek után, év végén viszont csak a harmadik pozícióban végeztek a konstruktőrök bajnokságában. Az idei előszezon azonban merőben más volt, de Vettel így is óvatos.

A fentieknek megfelelően a német így kezdte monológját: „Eddig még nem tudhatunk semmit, tehát úgy gondolom, mindenkinek izgalmas lesz látni, hol tartunk szombaton és vasárnap, amikor már megvannak az első benyomások. Nagyon sok új dolog nem úgy működött, ahogy vártuk, így idén csak magunkra koncentráltunk, és megpróbáltuk teljesíteni a munkánkat a gyárban és a teszten is egyaránt a szezon előtt.”

 vettel-barcelona-teszt-2017-03



Vettel a barcelonai eseményekre is kitért: „A tesztidőkről nem hinném, hogy perdöntőek lennének. Az számít, hogy innentől kezdve mit mutatunk. Egy kicsit a sötétben tapogatózunk, mivel nem tudjuk, hogy a többiek mit csináltak a tesztek alatt. De elégedettnek kell lennünk magunkkal, mert elegendő távot tettünk meg, és nem ütköztünk nagyobb problémába sem az autóval kapcsolatban, így remélhetőleg ezt át tudjuk majd tenni az első versenyre is.”

A Ferrari pilótája szerint még korai az esélyekről beszélni: „Még csak március van - hogy harcban vagyunk-e a címért, az október vagy november kérdése lesz. Az autók teljesítményét nézve, elvárt volt a hatalmas előrelépés, és ez a pályán is érződik. Az előző évekhez képest ez már egy más éra, és ezek lesznek a leggyorsabb versenygépek, amiket valaha is vezettem.”

„A legjobbunkat nyújtottuk, hogy felzárkózhassunk. Mennyire volt ez sikeres? Meglátjuk. Ahogy majd halad a szezon, az autók nagy fejlődésen esnek majd át, és sok csapat valószínűleg rengeteget fejleszt majd a versenygépén. Bárki van jó pozícióban az elején, aki a szezon végére is ott marad, neki lesz a legnagyobb esélye” - zárta gondolatait a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: