DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel idén is elnevezte új Ferrariját

Sebastian Vettel 2008 óta minden évben elnevezi új autóját, ez ebben az esztendőben sem történt másképp.

Ferrarihoz szerződése óta idén lesz talán először reális esélye Vettelnek megszerezni ötödik világbajnoki címét. Csinosra szabott Ferrarijához pedig csinos lánynév járt idén is, Gina. Vettel tehát Ginával indul harcba az idei világbajnokságon, az eddigi teszteredmények alapján egészen jó eséllyel.

Tavaly Vettelnek nem igazán sikerült jól a szezonja, de a névválasztás is okozott neki némi fejfájást. A „Margherita” név hallatán többen azonnal egy pizzafajtára gondoltak, Seb viszont természetesen nem. Margaréta azonban nem hozta meg a sikert a négyszeres német világbajnoknak, egyszer sem sikerült a dobogó tetején állnia a tavalyi évben.

Vettel idén Ginával harcol majd a lehető legjobb eredményekért


Rögtön megindult a találgatás, vajon mi, vagy ki ösztönözte Vettelt a Gina név választásakor. 2011-ben ugyanis Kylie bevallottan Kylie Minogue tiszteletére kapta a nevét, 2013-ban Heidi pedig Heidi Klum modell után (egészen pontosan „Éhes Heidi”). Az egyik elmélet szerint Michael Schumacher lánya, Gina-Maria Schumacher ihlette a német pilótát a névválasztásnál. Köztudottan kiváló barátság szövődött a hétszeres világbajnok Schumi és a jelenleg négyszeres világbajnok Vettel között.

Vettel eddig elnevezett autói:

 

2008: Julie
2009: Kate / Kate's Dirty Sister
2010: Luscious Liz / Randy Mandy
2011: Kinky Kylie
2012: Abbey
2013: Hungry Heidi
2014: Suzie
2015: Eva
2016: Margherita
2017: Gina

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: