DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas azért van itt, hogy nyerjen

Valtteri Bottas nehéz évadra számít, amikor is megpróbálja megverni csapattársát, Lewis Hamiltont, az esélyek nem mellette szólnak de képesnek tartja magát erre.

A háromszoros brit világbajnok helyzete tökéletes és egyértelműen esélyes arra, hogy megkaparintsa negyedik vb-címét is, míg Bottast inkább csak a harmadik helyre sorolják Vettel mögé.

„Igen nehéz évnek nézek elébe Lewis ellen. Nagyszerű pilóta és nagy bajnok, miközben én egyelőre még egy futamot sem nyertem, így az esélyek egyértelműen mellette szólnak. De tudom, hogy mire vagyok képes egy nyerő autóval” – elemezte esélyeit Bottas.

Bottas Hamiltont tartja esélyesebbnek, de képesnek tartja magát megverni a brit világbajnokot


A finn versenyző egy éves szerződést kötött a Mercedesszel, de mindent szeretne megtenni, ami csak erejéből telik, hogy meghosszabbítsák szerződését az Ezüst Nyilaknál. „Tudom, hogy ez különleges lehetőség számomra, sok mindent kell bizonyítanom, hogy hosszabb időre biztosítsam itt a helyem. Így zajlik ez, de élni fogok a lehetőséggel, saját magam előtt is bizonyítanom kell. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, ez az egy dolog foglalkoztat” – jelentette ki harciasan a Mercedes újdonsült pilótája.

Hamilton korábban kifejezte nemtetszését amiatt, hogy az elmúlt években a csapattagok eltitkolták egymás elől adataikat és beállításaikat, Bottasszal azonban ez nem így van, mindig minden adatot megosztanak egymással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: