DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Red Bull szellemeket látott az olajügyben?

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff visszautasítja a Red Bull gyanúját, miszerint a motorolajat üzemanyagként elégetve az időmérőn nem megengedett előnyhöz jutnának. Szerinte a rivális szellemeket láthatott.

A téli szünet folyamán először a Ferrariban merültek fel aggályok a rivális Mercedes és Red Bull felfüggesztésével kapcsolatban. Szerintük ugyanis a rendszer cseles és megkerüli a szabályokat. Most már viszont a Red Bull vizsgálati kérelme van porondon egy ideje, hogy az FIA ellenőrizze gyakrabban és tüzetesebben, hogy a csapatok nem égetik-e el a motorolajt is üzemanyagként.

Wolff szerint a Mercedes legális és mindig az is volt


A Mercedes keveredett gyanúba ugyanis, hogy ezzel a módszerrel az időmérő edzéseken illegálisan jutnak előnyhöz. Wolff azonban egyszerűen kineveti az ilyen felvetéseket, miszerint csapata szabálytalan eszközökhöz folyamodna. Szerinte a háttérben egyszerűen a Mercedes csodálatos formája és a remek motorprogramozás áll.

A Red Bull felvetésére egyszerűen csak ennyit mondott: „Bizonyára szellemeket láttak. Évek óta fejlesztjük az erőforrást és a kiváló programozása miatt extra lóerők állnak rendelkezésre az időmérő folyamán. Vélhetően Ausztráliában is lesznek ilyen tiltakozások, de a Mercedesnek nincs mitől félnie”.

Wolff véleménye szerint csapata most is jó formában van és bízik zsinórban negyedik világbajnoki címük megszerzésében. Bár korábban a Red Bullt hitték fő ellenfélnek, a téli tesztek során a Ferrari villogott. „Nem vagyok meglepve, a Ferrari remek csapat a megfelelő forrásokkal, kiváló mérnökökkel, motivált és energikus vezetővel. Versenyképes ellenfélre számítunk, a teszteken övék volt a leggyorsabb autó és rengeteg kilométert is tettek meg” – dicsérte a riválist Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: