DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz és Kvjat is bajnoki babérokra törne

Bár jelenleg egyikük sincs olyan helyzetben, hogy az F1-es világbajnoki címért küzdhessen, a jövőben ennek ellenére nem zárják ki, hogy miért ne érhetnének fel egyszer a csúcsra.

A Toro Rosso valóban nem az élcsapatok közé tartozik, tehát mindkettőjüknek várniuk kell álmaik megvalósítására. Carlos Sainz helye már korán biztossá a csapatban az idei évre, Danyiil Kvjat azonban nem mondhatta el ezt magáról, és nagyon későn döntöttek amellett, hogy 2017-ben is az F1-ben versenyezhet. 

A szerződéshosszabbítás óta azonban igen megnőtt az orosz önbizalma, amit a következő nyilatkozata is alátámaszt: „Rendkívül felkészültem erre a szezonra. A célom az, hogy a bajnoki címért küzdhessek egy napon. Nem tudom, hogy mikor, vagy milyen csapatban, de akarok egy autót, amiben világbajnok lehetek.”

 sainz-kvjat-toro-rosso-bemutato



Kvjat így folyatatta: „Hogy melyik istálló lesz ez, az egy másik történet. Erről még túl korai beszélni. Most a Toro Rossóval versenyzek, és 100%-ot szeretnék teljesíteni. Ez az, amit most meg kell tennem, és nagyon élvezni is fogom, ebben biztos vagyok.”

Az orosz csapattársa, Carlos Sainz is hasonló álmokat dédelget: „Nem titok, hogy a közeljövőben világbajnok szeretnék lenni. Ehhez olyan pilótákat kell legyőznöm, mint Lewis, Vettel vagy Fernando - és a többieket, akik élcsapatokban versenyeznek. Hiszem, hogy képes vagyok erre, ehhez viszont egy megfelelő alap kell.”

„A csapatnak nagyok az elvárásai, mindenki részéről. Minden évben ötödik helyen akarunk végezni - idén azonban magasabbak az elvárások, nagyobbak az esélyek, mert nem vagyunk akkora hátrányban az erőforrás miatt, mint tavaly” - zárta a spanyol optimista stílusban gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: