DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force Indiának minden oka megvan a bizakodásra

A középmezőny sűrűsége miatt egyelőre nehéz megmondani, hogy a Force India hol is áll pontosan az erősorrendben, Sergio Perez és a fő versenymérnök azonban magabiztos a tesztek után.

A Force India az első héten sokkal több problémával küzdött, ezek többségén azonban sikerült túllendülniük a második gyakorlásra: a nyolc nap végére közvetlen riválisaikat megelőzve ők autózták a legtöbb kört Barcelonában, csak a Mercedes-Ferrari-Williams trió, valamint a bizonytalan Sauber töltött tőlük több időt a pályán. Ami a köridőket illeti, Sergio Perez a 10., Esteban Ocon pedig a 11. legjobb kört autózta a teszteken, a mezőny közepére belőve a silverstone-i istállót. „Szerintem megfelelően felkészültünk Melbourne-re” – nyilatkozta Perez, a felkészülés után immár előretekintve a szezonnyitóra.



„Megbízhatóak voltunk a hét során, és több területen is sikerült elérnünk céljainkat, különösen ami a megtett kilométerek számát illeti. Nagyon sokat tanultunk, és rájöttünk, hogy hol kell még fejlődnünk. A pénteki nap volt az eddigi legsűrűbb számomra, hiszen nagyjából mindent csináltam: rövid és hosszú etapokat, valamint a beállításokon is dolgoztam annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan tudunk még némi teljesítményt előcsalogatni. Az, hogy 128 kört tudtam teljesíteni, pozitív a teszt végére, ezért nagyon várom már Melbourne-t.”

A Force India fő versenymérnöke, Tom McCullough pilótájához hasonlóan szintén elégedett volt a Barcelonában látottakkal. „Összességében sikeres volt a második hetünk. Az autónk megbízhatónak bizonyult, és sikerült nagyon összetett programot teljesítenünk. Ennek köszönhetően egyre többet tudtunk meg a VJM10-esről és a 2017-es abroncsokról. Az, hogy kicsit később teszteltünk, sokkal reprezentatívabb hőmérsékleti körülmények között, nagy segítségünkre szolgált.”

A szakember azonban hozzátette, nagyon sok munkájuk van még a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. „A teszteken nyert rengeteg adatot még fel kell dolgoznunk, és nagyon keményen fogunk dolgozni Melbourne-ig, hogy mindent kihozzunk az első néhány versenyből. Hatalmas eredmény számunkra, hogy egy teljesen új autót sikeresen pályára tudtunk vinni, mint tettünk azt a teszteken, minimális megbízhatósági problémákkal. Magabiztosak vagyunk, és készen állunk az új szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: