DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nehezen vezethető a Sauber, túlórázik a csapat

Marcus Ericsson, az istálló svéd F1-es pilótája szerint lesz dolguk az éjszaka folyamán a beállításokkal, mert egyelőre nem az igazi - közben Pascal Wehrlein is kipróbálhatta az új autót.

Nem kezdte túl jól a második barcelonai teszthetet a Sauber, hiszen Marcus Ericsson és a sérülése után visszatérő, a csapatnál új pilótának számító Pascal Wehrlein összesen kereken száz kört tett meg, de az időeredményeket tekintve mindenkitől messze elmaradtak. A másodéves német most vitte pályára először a C36-ot, így neki még elég új volt az autó.

"Először is nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a Sauberhez a hátproblémáimat követően" - kezdte értékelését Wehrlein. "Nagyszerű érzés volt ott lenni a pályán az új autóval és felvenni a ritmust, ezzel együtt megszerezni az első benyomásokat a C36-Ferrariról. A délelőtti teszt számomra még az ismerkedésről, a procedúrákról szólt, most viszont már nagyon várom, hogy holnap ismét beülhessek."

sauber-teszt



Délután svéd kollégája, Marcus Ericsson rótta a köröket Barcelonában, de az időt tekintve ő volt a lassabb kettejük közül. "A délután folyamán új aerodinamikai elemeket próbáltam ki, ami eléggé mássá tette az autót a múlt hetihez képest. Dolgoztunk továbbá már a melbourne-i beállításainkon is, de bár érdekesnek mondható ez a nap, zökkenőmentesnek nem. Lesz dolgunk az éjszaka folyamán az adatok elemzésével és azzal, hogy vezethetőbbé tegyük az autót" - magyarázta a svéd.

Szerdán ugyanúgy Wehrlein fogja vezetni a Saubert délelőtt, míg Ericsson ismét délután váltja fel csapattársát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: