DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Felfüggesztés-ügy: Világosan szól a szabály

Egy F1-es csapatfőnök szerint most már egyértelmű, hogy mit tehetnek meg és mit nem - ha ezek után valaki kockáztatni akar és bevállal egy óvást, lelke rajta, szerinte nincs értelme.

A Ferrari indította útjára a Formula-1-es "felfüggesztés-ügyet" és a barcelonai teszt során kiderült, hogy az FIA konkrétan leírta, hogy mit lehet és mit nem - a hírek szerint a Red Bullnak kell változtatnia. Günther Steiner, a Haas vezére szerint ők ugyan nem érintettek a dologban, de örülnek neki, hogy tisztábban látni a képet.

"Tiszta és egyértelmű most már, hogy mit tehetünk meg és mit nem. Persze mi nem aggódunk emiatt, túl kicsik vagyunk ehhez" - mondta az amerikai istálló csapatfőnöke az ESPN-nek. "Nem tudom, hogy a többieknek mijük van és szerintem ez a legnagyobb kérdés. Ha mindenkinek bizonyítania kell az FIA-nak, mindenki megtudja, hogy szabályos-e vagy sem az alkatrésze. Elégedettek vagyunk azzal, ahogy most a szabályok szólnak."

haas-teszt



Steiner úgy véli, hogy innentől senki nem fog szembemenni a szövetséggel és nem vállal kockázatot - vagy ha igen, lelkük rajta. "Nagyon sajnálatos lenne, ha ezek után valaki megkockáztatna egy óvást. Innentől csak azokon múlik, akik rizikózni akarnak, nem azokon, akik óvnak, hiszen utóbbiaknak minden joguk megvan az óvásra."

"Ha valaki ebből akar előnyt szerezni, akkor hajrá. Szerintem nem kellene, mert most egyértelmű a helyzet. Nem kellene úgy elmenni Melbourne-be, hogy valaki óv amiatt, mert egy másik valaki nem tartotta be az FIA tiszta és világos szabályait" - tette hozzá határozottan Steiner. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: