DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem a köridőn lesz a hangsúly a Toro Rossónál

A szépségdíjas STR12 egyelőre még bizonyításra vár, ám a csapat spanyol ásza, Carlos Sainz szerint nem a teljesítmény lesz fókuszban a faenzai F1-es istállónál a barcelonai tesztnapok során.

A Toro Rosso a csapatok közül utolsóként, vasárnap este mutatta be a látványosan Mercedesre hajazó 2017-es modelljét, az STR12-est, ám tervezője, James Key szerint a két autó hasonlósága pusztán véletlen egybeesés. Ami viszont a teljesítményt illeti, Faenzában joggal reménykednek abban, hogy sikerül közelebb kerülniük a brackley-i alakulathoz, és legalább be tudnak törni az első öt alakulat közé, de Carlos Sainz szerint akárcsak eddig, az első gyakorláson ezúttal sem a köridő, hanem a megtett kilométerek száma lesz a legfontosabb.



Néhány nappal ezelőtt a Toro Rosso Mugellóban járt filmforgatási nap keretében, az olaszországi pályáról azonban negatív hírek érkeztek, hiszen a Renault erőforrása hamar meghibásodott. „Nem hinném, hogy hogy komoly tanulságokat kellene levonnunk egy filmes napból” – idézte a spanyol pilótát a Motorsport.com. „Egy ilyen eseményen képeket készítünk és filmet forgatunk, ez pedig sikerült is, és elértük a kívánt célt. Remélhetően mostantól nem lesznek problémáink, és a teszt első hetében nagyon sok kilométert tudunk majd megtenni az új autóval. Sokkal fontosabb lesz a körök száma, mint hogy a körök hogyan sikerülnek – még csak az első hét elejét tapossuk, előbb meg kell értenünk az új szabályokat.

Sainz szavait James Key is megerősítette, noha nem kívánta kommentálni a Mugellóban történteket. A brit szerint az, hogy a Ferrari egyéves erőforrásait a Renault aktuális motorjaira cserélték, „nagy előrelépést jelent. Igazi megkönnyebbülés volt számunkra, a Renault remek munkát végzett. Azt kell mondjam, hogy ennek ellenére minden relatív, hiszen a Mercedes nagyon magabiztosnak tűnik jelenleg.”

„Kivételes munkát végeztek, és egyelőre várnunk kell arra, hogy megállapítsuk, hogyan is állunk hozzájuk képest. Jelenleg nehéz megmondani, hogy a Ferrari és a Honda hogyan fog teljesíteni, a helyzet szerintem változni fog a következő néhány hónap során – mi viszont tudjuk, hogy nagyot tudtunk előrelépni. Jó érzés ismét együtt dolgozni a Renault-val, hiszen remek formában vannak. Izgatottan várjuk, hogy fejlesszük a motorokat, hiszen az elmúlt két évben erre nem volt lehetőségünk” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: