DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A változások ellenére is ambiciózus a Williams

Néhez dolga lesz idén a Williams F1-es csapatának, hiszen amellett, hogy vissza szeretnének kerülni a közvetlen élmezőnybe, nagyon sokan pályáznak a pozíciójukra - Claire Williams egyelőre magabiztos.

Azok után, hogy kétszer is harmadik helyet szereztek a konstruktőrök között, 2016-ban a Williams rosszul pörgette meg a szerencsekereket, és csak az ötödik helyet tudták megkaparintani. Ahogyan az lenni szokott, az aerodinamikai szabályváltozások miatt a mezőny nagy része előrelépésben bízik – a Williams is, csakhogy hatalmas kihívás előtt állnak, mivel erre készül a tavaly mögöttük végző McLaren, a Toro Rosso, a Haas és a Renault is. Ennek ellenére nagy a bizalom a grove-iaknál, melynek az első teszt hajnalán a helyettes csapatfőnök, Claire Williams is hangot adott.



„Ennek a szezonnak a változás a szinonimája, de nem csak az új szabályok miatt. 2013 óta ez az első alkalom, hogy változás történt a pilótapárosunkban, hiszen a Forma-3-as Európa-bajnokság 2016-os győztese, Lance Stroll csatlakozott hozzánk. Újonc szezonját Felipe Massa mellett fogja majd teljesíteni, aki az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező pilóta a rajtrácson” – mondta Williams a brazilról, aki egy privát teszten is segített nemrég csapattársának.

„Azután, hogy ötödik helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban 2016-ban, küzdelmes év vár ránk, különösen a versenyzés új érájának köszönhetően. A csapat viszont extrém keményen dolgozott a tél folyamán, hogy maximális teljesítményt tudjunk kisajtolni az új autóból a szezon kezdete előtt. Reméljük, hogy ez a munka kifizetődik majd, jelenleg azonban még várni kell arra, hogy megtudjuk, hol is állunk a riválisainkhoz képest. Készen állunk 2017-re.”

Williams úgy véli, hogy az új éra nem csak a szabályok terén érzékelhető. „Az egész mezőnyben változások történtek, egy új korszak veszi kezdetét, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy visszajuttassuk a Williamst oda, ahová való. Nagyon sok változás történt Grove-ban is, amely hátráltató tényező lehetett volna az FW40 előkészületeit illetően, de mindenki hihetetlenül profin és alázatosan végezte a munkáját, a legfontosabb dolgokra koncentrálva. Frankkal és az igazgatótanáccsal együtt nagyon hálásak vagyunk a télen mutatott erőfeszítésekért. Bízom benne, hogy ők, a partnereink és a rajongóink jutalma egy versenyképes szezon lesz majd idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: