DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo a maga módján magyarázta el az új szabályokat

A technikai szabályváltozások értelmezése és gyakorlatba ültetése az F1-es mérnökök feladata, ezért mindig érdekes, ha egy pilóta próbálja meg elmondani azokat - különösen, ha Daniel Ricciardóról van szó.

Bár még a pályán nem mérhették össze erejüket, a szakma a Red Bullt tartja a Mercedes legnagyobb kihívójának 2017-ben. A Milton Keynes-i alakulat új autója, az RB13-as bemutatója előtt nagyon titkolózott az új modell külsejét illetően, mellyel a szabályváltozásoknak köszönhetően valóban új esélyt kaptak arra, hogy felvegye a kesztyűt az Ezüstnyilakkal. Három évnyi élmezőnyben autózás után Daniel Ricciardo is a világbajnoki címet tűzte ki első számú célként az idei évadra, a csapat szezonelőzetes-videójában azonban kitért az új szabályokra is – a saját, vicces stílusában.



„Sokan kérdezik, hogy mi változott és mi nem, de azt kell mondanom, ebből a szempontból teljesen átlagosnak számítok, hiszen még magam sem tudom igazán. Csak beülök az autóba és vezetek” – mondta nevetve az ausztrál. „Annyit tudok, hogy az abroncsok szélesebbek, ránézésre ez a legegyértelműbb dolog, melyet az emberek észrevesznek. Ennek köszönhetően nagyobb lesz az autó mechanikai tapadása. Aztán nőni fog az autó sebessége is, melyet úgy akartak elérni, hogy közben ne rontsanak a versenyzés minőségén. Szerintem most már befogom, éppen elég ennyi erről.”

Ricciardo kitért a balszerencsére is, új játékszerét ugyanis RB13-asnak nevezte el a Red Bull: „Egyáltalán nem vagyok babonás. Szerintem ezek csak kifogások arra, hogy ha valami rosszul sül el, de lehet a félelem jele is. Nem igazán izgat, sőt, örülök neki, hogy a csapat folytatta a trendet, és a 12-es után a 13-as követezik a számozásban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: