DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megváltozott külsővel újít a Toro Rosso

A várakozásoknak megfelelően a faenzaiak változtattak új modelljük festésén a 2006 óta használt dizájnhoz képest, az STR12-es azonban nem lett annyira világoskék, ahogyan arra sokan számítottak.

A Toro Rosso a Forma-1-es csapatok közül utolsóként, vasárnap kora este mutatta be STR12 kódjelű versenygépét Barcelonában. A Red Bull fiókcsapata egyedülíként a tíz istállóból, a paddockban leplezte le 2017-es autóját, miután kitolták a garázs elé a katalán versenypályán.

A csapat Forma-1-es bemutatkozása, 2006 óta nagyjából hasonló dizájnt követett minden egyes modelljével, az elmúlt napokban pedig azt lehetett hallani, hogy erre a szezonra változtatni fognak. Nos, a változtatás megtörtént, de nem úgy, ahogyan sokan számítottak rá. A híresztelések alapján világoskék fényezést vártunk, de nem lehet panaszunk az STR12-es festésére sem, mely megváltozott színkombinációban egy árnyalattal világosabb és több kéket kapott, az aranyat pedig ezüstre cserélték Faenzában.

A festés egyébként a Red Bull Cola színvilágát idézi, melynek logója akárcsak idén, az elmúlt években is többször feltűnt a Toro Rosso és a Red Bull autóin is. 

A Toro Rosso nem csak új dizájnnal, hanem új motorral is erősít idén, hiszen amíg tavaly a Ferrari egyéves erőforrásait használták, idén már a Renault látja el őket, ráadásul az aktuális specifikációval. 

A James Key vezette technikai részleg tervezte autókat akárcsak a tavalyi év nagy részében, 2017-ben is Carlos Sainz és Danyiil Kvjat fogja vezetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: