DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Darth Vadertől Luke Skywalkerig

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója bízik benne, hogy a 2017-es F1-es autó új külseje mellett az eredmények is változást hoznak majd a csapat életében – ezzel ugyanis szponzorokat is szereznének.

A McLaren pénteken rántotta le a leplet 2017-es versenygépéről, amely megjelenésében a régi időket idézi, ugyanis visszahozták a narancssárga színt. Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója elmondta, remélhetőleg az új külső egy új érát indít el számukra, Zak Brown vezérigazgató pedig hozzátette, időszerű volt a változás az autó kinézetét illetően.

Zak Brown



 

„Egy tucatnyi ember dolgozott rajta, rengeteg tervünk volt” – nyilatkozta Brown. „A narancssárga a korábbi McLarenre emlékeztet, elölről pedig teljesen narancsnak néz ki, csak oldalról látszik másképp ezzel a matt feketével. Számomra a McLaren Technológiai Központ olyan, mint a Star Wars, de túlságosan Darth Vaderes lett az elmúlt élvekben. Azt akarom, hogy újra sokkal inkább Luke Skywalker legyen!”

A színeken túl feliratból keveset találni a McLarenen – Brown elmondta, továbbra is szponzort keresnek, azonban egyáltalán nem aggódnak amiatt, hogy a tél során nem sikerült nagy támogatót találniuk. „Körülbelül egy évbe telik, míg egy új szponzort találunk” – nyilatkozta. „Tudtam, hogy 2017-re nem történik csoda, a nagy cégek ugyanis jóval előre terveznek. Decemberben kezdtem támogatót keresni, de a nagy cégeknél októberben lezárul ez a tervezési folyamat – így 2018-ra tekintek azzal a reménnyel, hogy idén jönni fognak a sikerek. Azt hiszem, a Liberty Media segíteni fog abban, hogy a szponzorok vonzóbbnak találják a Formula-1-et.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: