DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lehullt a lepel: Narancssárga a McLaren

Erre várt mindenki: Wokingban és Tokióban egyidejűleg mutatták be az új McLaren MCL32-t, amely vadonatúj narancssárga-fekete színekben pompázik, némi fehérrel megspékelve.

Annyi utalás érkezett a McLaren részéről arra, hogy az autó fényezésébe visszakerül a tradicionális narancssárga szín (melyet utoljára 1973-ban tartalmazott a csapat F1-es versenygépe, leszámítva néhány alkalmi tesztfestést), hogy az okozott volna felháborodást, ha a 2017-es modellen nem szerepel ez a szín. A rajongók azonban megkapták, amiben bíztak: a versenygép dizájnja teljesen megújult, jelezve az új időszámítást, amely a McLarennél kezdődik, a narancs pedig talán még a vártnál is nagyobb szerepet kap benne. 

A csapat nagy feneket kerített a közép-európai idő szerint déli bemutatójának: Wokingban, a McLaren bázisán, valamint Tokióban, a Honda székhelyén egyszerre mutatták be a versenygépet gála jellegű körülmények között, az eseményt pedig élőben követhették a rajongók a csapat weboldalán, Facebookján és YouTube-ján.

A többi bemutatott versenygéphez hasonlóan – a McLaren a hetedik volt a sorban – az MCL32 motorborításán is felbukkant a cápauszony, és ugyancsak megmaradt az orrkúp kitüremkedése az előző évből. Különösen részletgazdag azonban az első és hátsó szárnyak, valamint az oldalsó légbeömlők területe. A felső airbox viszont (a Ferrarihoz hasonlóan) szűkebb, mint a Renault-n vagy Mercedes-motoros autókon látottak. Az autóban dolgozó Honda erőforrást jelentősen átalakították az új szezonra.

Az MCL32-t – a név szakít az ősszel menesztett Ron Dennishez köthető, MP4 kezdetű elnevezéssel – a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és az első teljes szezonjára készülő belga Stoffel Vandoorne vezeti 2017 folyamán.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: