DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Nem ígérünk, de attól még győzhetünk

A McLaren 2017-es autójának bemutatóján Fernando Alonso hangsúlyozta, a Formula-1 erőviszonyai sohasem írhatóak le egyszerű képletekkel, így felelőtlenség lenne máris megmondani, hogy mire lesz képes a csapat külsőleg jelentősen átalakult autója.

A rajongók nagy örömére a McLaren a fekete mellett azonos arányba narancssárga színt is használt az MCL32-es modell kifestésére, így a legendás istálló 1972 óta először fog számottevő mennyiségű narancsszínt viselni magán egy versenyszezon során. Az autó külalakját még a két versenyző, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is csak a bemutató napjának reggelén pillanthatták meg először, ami a spanyolnak azonnal el is nyerte a tetszését.

C5bZC8FWMAYX-QF



„Jó újra látni a McLaren-színt, egy kis narancssárgát, az új szabályoknak köszönhetően pedig az autó egyébként is lenyűgözően mutat, szóval már várom a folytatást” - mondta Alonso. „Persze igazán majd csak akkor válik szexivé, ha gyors is lesz, de kinézetre mindenképpen a legjobbak közé sorolnám, amelyeket vezettem az elmúlt 16 év során. Összevetve azokkal az autókkal, amelyeket a hét folyamán már láttam az interneten, mindenképpen a mién néz ki legjobban statikailag, és ez sugározza a legnagyobb erőt.”

Természetesen nem a külső a lényeg, a dobogó tetején lassan négy éve nem járó Alonsóban pedig ég a vágy, hogy megszakítsa ezt a hosszú sikertelenségi sorozatot. A kétszeres bajnok számára ráadásul döntő fontosságú lesz ez az év, hiszen hároméves szerződésének utolsó fejezetét kezdi meg idén a McLarennel, és az autó versenyképessége nagyban meghatározhatja majd év végi lépését.

„Jól jött ez a változás a Formula-1-nek, talán szükségünk is volt már ezekre a gyorsabb és szebb autókra, mi pedig reméljük, hogy a csapat számára ez egy jó évet hozhat” - mondta. „Nagyon bízunk benne, hogy a McLaren visszatér majd oda, ahova tartozik. De várjuk ki a végét, hiszen a Formula-1 nem egyszerű matematika alapján működik, ez annál egy jóval komplexebb sport, ezért nem ígérünk semmit a rajongóknak és önmagunknak sem, csupán próbálunk eredményes tesztszezont zárni rengeteg kilométerrel, hiszen szükségünk van az új információkra, hogy kirajzolhassuk a fejlesztési irányt a követhető pár hónapra. Ma viszont amiatt vagyunk itt, mert elhisszük, hogy képesek vagyunk nyerni. Az a tény, hogy nyolc hónapon át mindenki a nap 24 órájában dolgozott, csakis azt igazolja, hogy világbajnokok akarunk lenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: