DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel szerint kevesebbet kell idén spórolni

A négyszeres F1-es világbajnok szerint sokkal kevésbé lesznek bekorlátozva verseny közben az abroncsok miatt és sokkal inkább nyomhatják majd - igaz, több előzésre nem számít.

Tegnap némi meglepetésre megmutatta 2017-es autóját a Williams, most először láthattunk új szabályok szerint épített technikát - igaz, azt egyelőre többen vitatják, hogy ez valóban a grove-iak új fegyvere volt-e. Az aerodinamika és az abroncsok változásai a legtöbb pilóta szerint nagyobb élvezetet jelentenek majd a vezetés szempontjából, erről beszélt Sebastian Vettel is.

"Ezeknek az autóknak jelentősen gyorsabbnak kell lenniük idén. Az egyenesben nem, ott valószínűleg alacsonyabb lesz a végsebesség, Érdekes lesz látni, hogy a gumik hogyan fognak majd viselkedni, mert az autók leszorítóereje sokkal nagyobb lesz, mint amivel teszteltünk tavaly" - világított rá az abroncsok ismeretével kapcsolatos problémára. Sokak szerint Vettel előnyben lesz az új Pirellikkel, mert ő tesztelte őket legtöbbet 2016-ban, a német viszont úgy érzi, hogy nagyon mások lesznek a körülmények az új autókkal.

vettel-ferrari-abudhabi-2016



"Összességében ez egy komoly változás lesz és úgy érzem, hogy jóval nagyobb kihívást jelent majd. Szerintem egyébként sokkal jobban nyomhatjuk majd a versenyek alatt és kevésbé leszünk majd bekorlátozva az abroncsok kopása miatt" - magyarázta a négyszeres világbajnok.

Az is fontos kérdés, hogy hogyan hatnak majd a változtatások az előzésekre, ezen a téren nagyon megoszlanak a vélemények - van, aki szerint több igazi előzést látunk majd, mások viszont úgy gondolják, hogy jelentősen lecsökken mindenféle előzés száma. "Nem vagyok biztos ebben, de nem hinném, hogy több lenne az előzés. Remélhetőleg maga a versenyzés lesz jobb és élvezetesebb, hiszen ha gyorsabban mész, alapesetben az mindig jobb érzés" - mondta erről Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: